Ana sayfa » Güncel » Mustafa Küpçü-İYİ-KÖTÜ-ÇİRKİN…

Mustafa Küpçü-İYİ-KÖTÜ-ÇİRKİN…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

“İhtiyaçlar Hiyerarşisi” içinde ilk sırada insanın karnını doyurması, yaşam hakkını savunması yer alıyor.

Öyle “geleceğe yönelik düşler kurmak” ve bu amaçla kimi düşler ve planlar kurmak, bugünkü koşullarda çok zor. Gazete tirajları, televizyonlarda “haber ve tartışma programları” izleme oranı da hayli düşmüş. Varsa yoksa virüsü… Korona

Bir “korku iklimi” içinde tutsağız. Ama, beni düşündüren ve üzen başka olaylar da var.

Biz, ulus olarak yaşadığımız olumsuz olaylar karşısında, “OLUMSUZA KARŞI DİRENME, İNSANCA VE ONURLU BİR DAYANIŞMA İÇİNDE OLMA” gibi değerler taşırdık.

Bir yakınımızın bedensel ölümü üzerine “küs” ya da “rakip” olduğumuz insanların “dostça uzanan ellerini” görür ve kırgınlığımızı unuturduk. Ulusal olaylarda da bu dostluk ve dayanışma kültürünün en güzel örneklerini yaşardık…

Ya şimdi?

En başta, ulusa örnek olması gereken siyasetçilerin, birbirine karşı hoyratça tutumlarına tanık oluyor ve kahroluyoruz! Örnekler verelim;

“Gazeteci kılıklı” kimi karanlık tiplerin, sokağa çıkan ya da çıkmak zorunda kalan insanları “Ayılar, alt tabaka, lümpenler, zeka özürlüler” diye nitelemelerine tanık oluyoruz!

Sonra; “Ben cahil insanların ferasetine güvenirim” diyen okumuş “prof” kimlikli kişilerin sözleri geliyor aklıma! ·“İmam” kılıklı biri, “İmamlardan rahatsız olan güruh, elbette önümüze geleceksiniz. O zaman pamuk yerine rakı şişesi tıkayacağız” diyor! Sonra? Lojmanı olmayan camiden alınıp lojmanı olan bir camiye atanıyor!

·Milyonlarca insan yoksulluk ve çaresizlik içinde kıvranırken, asgari ücretliden vergi kesilirken, birden çok görev üstlenen kamu görevlilerinin diğer gelirlerinden vergi kesilmemesi üzerine bir kararname çıkarılıyor!

·Canıyla uğraşan, işsiz ve yoksul kalmış vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarına inanılmaz zamlar geliyor! Elektrik ve doğalgaz işletmelerinin bu felaket koşullarında bile karları ve keyifleri gıcır! Dükkanı kapanmış, geliri yok olmuş esnafa tüketmediği doğalgaz için fatura kesiliyor!

·“ATATÜRK” adını taşıyan havaalanında, değeri 2 milyar dolarlık iki büyük pist sucuk gibi kesilip yok ediliyor!

·Dini cemaatler ve iktidar partisinin ve belediyelerinin bağış topladığı, yardım yaptığı bir düzende, vatandaşına sahip çıkmak isteyen “Muhalefet belediyeleri” TERÖRİST ve Devlet içinde devlet olmakla suçlanıyor!

·5 milyon küsur “KAYIT DIŞI” ve düşük ücretlerle çalıştırılan bu ülkenin vatandaşları “yok” sayılıyor!

·Salgın sürüyor, vatandaşın büyük çoğunluğu yoksul, işsiz, umutsuz, özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ev hapsinde bunalım içinde, ama birileri SELDA GÖLÜ’nde iş peşinde, birileri “Millet Bahçesi” ya da hastane ihaleleriyle kazanmaya devam ediyor!

·Geçilmeyen köprüler, otoyollar, havaalanları için büyük bedeller ödüyoruz!..
·
Devlet, sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşından, son 3 ay içinde 4 milyar 200 bin TL. CEZA kesiyor!

Öte yandan;

·Hatay’da Teknik Lisede solunum cihazı üretiliyor.
·
Ankara Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde kiraladığı alanı üreticiye açıyor, tohumunu- fidanını veriyor, üretimi teşvik ediyor, vatandaşına gelir olanağı sağlıyor.

·İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye hibe yoluyla tohum, fide, gübre ilaç desteği veriyor, satamadığı ürünü Hal fiyatından alım garantisi veriyor, 100 bir aileye süt dağıtımı yapıyor.

Örnekler çok ve farklı.

İradesiyle “ÖZGÜR VATANDAŞLAR” olarak, “İyi, kötü ve çirkin” olanı siz seçin…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com