Ana sayfa » Siyaset » YÜCEL; “ATATÜRK’ÜN İSMİNİ SİLENLER BİZE 9 EYLÜL DERSİ VEREMEZ..”

YÜCEL; “ATATÜRK’ÜN İSMİNİ SİLENLER BİZE 9 EYLÜL DERSİ VEREMEZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir belediyemizin kent ve İzmirliler için yaptığı veya yapmayı düşündüğü her projeyi sadece eleştirmek ve olumsuz bir algı yaratma çabasıyla çalışan AKP ve yancı ortağı MHP, bu ucuz siyaset anlayışının İzmirliler nezdinde bir karşılık bulmadığını ne zaman anlayacak merak ediyoruz? diye konuştu. Yücel yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

“ATATÜRK’ÜN İSMİNİ SİLENLER BİZE 9 EYLÜL DERSİ VEREMEZ”

İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer İzmir için tanıtım amaçlayan bir proje yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bu projeyle bir gün boyunca tüm dünya da İzmir’in konuşulması hedefleniyor, Sayın Soyer’de bunu anlatıyor. AKP’lilerin ve yancı ortak MHP’lilerin bu söylemi alıp evirip, çevirip 9 Eylül’e denk tutmasını, neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor.

9 Eylül hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kurtuluş günü, gururu, onuru ve en büyük milli günlerinden birisidir. 9 Eylül’ü, İzmir için yapılacak bir tanıtım günüyle denk tutmaya çalışan zihniyet, tam da AKP’ye ve yancı ortağına yaraşan bir zihniyettir.

Daha düne kadar, 9 Eylül’de de anmaktan gurur duyduğumuz ve bu vatanı bizlere armağan eden kurtarıcımız Atatürk’ün ismini okullardan, statlardan, “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresini devlet kurumlarının isimlerinden kaldıran AKP’liler ve bunlar olurken sus pus olan küçük ortak MHP’liler, sakın 9 Eylül gününü kullanarak İzmirlilerin kırmızı çizgileriyle oynamaya ve bize 9 Eylül dersi vermeye kalkmasın.

Bu, iktidar ortaklarının daha önce yapmaya çalıştıkları kötü niyetli algı operasyonlarının bir örneğidir ve İzmirliler nezdinde bu ucuz siyaset girişiminin bir karşılığı yoktur. Bunu ne zaman anlayacaklar merak ediyoruz?

Yücel,” İzmirliler günü adı altında ve tanıtım amaçlı bir projeyi beğenmeyenler, eleştirenler veya istemeyenler elbette olabilir. Beğenmeyenlere veya katkı koymak isteyenlere Sayın büyükşehir belediye başkanımız eminim ki saygı duyar ve dinler. Ancak bunu bir saldırıya, manasız benzetmelerle siyasete alet etmeye çalışanlar olursa, buna İzmirlilerin izin vermeyeceğini de herkesin bilmesi gerekir” diyerek, sözlerini tamamladı.

Dünya İzmirliler Günü başka bir günü kutlamaya engel mi?

CHP’li Bakan, “AKP-MHP bloğunun 3 Mayıs tarihli Türkçülük Günü’nü ve 9 Eylül’ü de gündeme getirdi. Bakan, 3/5 Dünya İzmirliler günü ne Dünya Türkçülük Gününü anmaya engeldir, ne 9 Eylül İzmir’in kurtuluş Gününe alternatiftir. 3/5 Dünya İzmirliler Günü, İzmir’e 2. Kurtuluş Günü ya da alternatif bir gün önermek değildir.

İzmir’i 9 Eylül’ün dışında bir gün daha öne çıkartmak 9 Eylül’ün anlamını ve önemini azaltmayacağı gibi görkemli kutlamalara da engel değildir. Kimse şüphe etmesin; kuruluş ve kurtuluşun önemini, kuruluş günü de 9 Eylül olan CHP’lilerden daha iyi kimse anlayamaz,” dedi.

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir, bu zor günlerde dayanışmanın en iyi örneğini veriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Tunç Soyer’in öncülüğünde İzmir imeceyi yeniden canlandırıyor. Hepimiz elimizi taşın altına koyuyor çorbada bizim de tuzumuz olsun diyoruz. Kutuplaşmanın yerine kardeşliği koyuyoruz.

Bencilliğin yerine ise paylaşımcılığı, özveriyi, fedakarlığı koyuyoruz. Öfkenin yerine sevgiyi, hırsın yerine ise aklı koyarak ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz. Saray ve yancılarının buradan siyaset üretemeyeceklerini bilmesi gerekir.“

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler günü olarak kutlayacaklarını açıklamasının ardından AKP ve MHP cephesinden gelen tepkilere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat yanıt verdi. AKP ve MHP’nin 9 Eylül kıyaslamasının art niyetli yapıldığını vurgulayan CHP’li Polat, “İzmir’in tarihini sizden öğrenecek değiliz” diye konuştu. Polat ayrıca, Türkiye’nin birçok ilinde benzer günlerin olduğunu ifade etti.

“TUNÇ SOYER’İ ELEŞTİRMEK İÇİN ELEŞTİRİYORLAR”

Gelen tepkilerin yersiz olduğunu belirten Polat, “Başkanımız Tunç Soyer sabah sol tarafından kalksa neden sağ tarafından kalkmadı diyecekler. Türkiye’nin birçok ilinde var olan ve coşku ile insanların bir araya gelerek eğlendiği günler var. Kimisi Trabzon gibi yılın 61’inci gününde yapıyor bunu.

Kimisi Balıkesir gibi 10’uncu ayın 10’nunda. Gitsinler Balıkesir’e baksınlar kimse 6 Eylül ile kıyaslamıyor. Malatyalılar Nisan ayının 4’ünde kutluyor. Burada tabi işler farklı ilerliyor. Tunç Soyer’i eleştirmek için eleştiriyorlar. İnsanların bir gün daha coşku ile İzmirliliğini hatırlayacağı ve birlikte eğleneceği bir gün sizi niye rahatsız ediyor.

Eleştirmek için eleştirmeyi bırakın. Gazeteci Hasan Tahsin’i, Yüzbaşı Şerafettin’i ve Kuva-yi Milliye ruhunu yani İzmir’in tarihini sizden öğrenecek değiliz. Bundan dolayı buradan algı oluşturarak İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül ile kıyaslamak art niyetli olmaktır. Gericiliğe karşı mücadelede şehit düşen Kubilay’ı unutmuşlar. Onu da biz hatırlatmış olalım.

İzmirlilik; özgürlük, demokrasi, coşku ve sevgi demektir. Bu sevginin oluşturduğu bir kültür vardır. Zaten tanıtım filmini izlerseler, bunu görürler. Çamaşır suyu yerine klorak deriz. Simit değil gevrektir o. Bakkala gittiğinizde çekirdek derseniz anlamaya bilirler. Bunun için çiğdem deriz.

Çok sempatik bir düşünceyi böyle acımasız saldırmak doğru değil. İzmirli hemşerilerimizin Dünya İzmirliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Seneye hepimiz sokaklarda meydanlar kutlayacağız” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com