Ana sayfa » Güncel » İŞTE MADDE-MADDE KADEMELİ NORMALLEŞME TAKVİMİ..

İŞTE MADDE-MADDE KADEMELİ NORMALLEŞME TAKVİMİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşmenin kadameli olarak yapılacağını belirterek Mayıs ayı normalleşme planını açıkladı.

İşte madde madde mayıs ayı normalleşme planı;

65 yaş üstü vatandaşlar, 10 Mayıs Pazar günü 11.00 – 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesi sınırları içerisinde dışarı çıkabilecek.

20 yaş altı vatandaşlar, iki gruba bölünerek, 0-14 yaş grubu, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü aynı saatler arasında, yürüme mesafesi sınırları içerisinde sokağa çıkabilecek.

Kurallara riayet düzeyine göre diğer haftalarda da aynı uygulama devam ettirilecek. Bu geceden itibaren, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerine giriş çıkış kısıtlaması kaldırılacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulaması 5 Mayıs itibariyle sona erecek.

Temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışma ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verme şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler, 11 Mayıs itibariyle faaliyete geçebilecek.

Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet verebilecek

Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs’ta hizmete açılabilecek

Cerrahi maske ve bez maske satışlarına, belirlenecek üst fiyat üzerinden izin verilecek.

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı (YKS) 27 – 28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacak.

Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvimlerine dönebilecek.

Ara verilen duruşma, keşif, yargı süresi, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra-iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran’da sona erecek.

Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

Belediyelerin kredi işlemleri ile İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak. Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak, bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com