Ana sayfa » Güncel » “EVDE YAPABİLECEĞİNİZ MASKE, ECZANELERDE ÜCRETSİZ DAĞITILANDAN ÇOK DAHA KORUYUCU OLUR..”

“EVDE YAPABİLECEĞİNİZ MASKE, ECZANELERDE ÜCRETSİZ DAĞITILANDAN ÇOK DAHA KORUYUCU OLUR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kardiyoloji Uzmanı Profesör Dr. Bengi Başer, koronavirüs salgını nedeniyle devlet tarafından ücretsiz dağıtılan maskelerle ilgili ”Eczanelerden halka dağıtılan maskelerin koruma değerleri çok az. Evde yapabileceğiniz maske, eczanede ücretsiz dağıtılandan çok daha fazla korur” yorumunu yaptı.

Maske üreticileri adına konuşan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Tanrıverdi, 30 Nisan günü yaptığı açıklamada “Üreticiler maskenin kalitesiz olanını iç piyasaya veriyor, kaliteli ve telli olanını Avrupa’ya ihraç ediyor” demişti.

Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan Profesör Doktor Bengi Başer bu durumu ”Evde yapabileceğiniz maske, eczanede ücretsiz dağıtılandan çok daha fazla korur” sözleriyle yorumladı.

Prof Başer, telsiz ve standardın altında olan maskelerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Eczanelerden halka dağıtılan maskelerin koruma değerleri çok az. Tişörtünüzden yapabileceğiniz maske ondan daha fazla korur. Dünyada da örnekleri var. Maskelerin birçoğu görsel, işlevi yok. Evde, akordiyon tarzı yapıp çok rahat yıkanılabilir ve pamuklu yaparsanız eczaneden alacağımız maskelerden çok daha koruyucu olur.

Kardiyoloji uzmanı Prof. Başer’in çözüm önerisi ise şu oldu:

“Devletin kaliteli maskeleri de satışa sunması gerekir. 1’TL’ye kaliteli ve telli maske satılıp insanların kullanımına sunabilirsiniz. Param yok maske alamıyorum diyen evinde kendi de yapabilir ama maskeleri ben bedava dağıtıyorum dediğiniz zaman bunların hiçbir koruyucu tarafı yok.

Bedava dağıtmayalım belirli bir değer koyalım. Avrupa ülkeleri para ile satıyor ve biz o kadar zengin bir ülke değiliz. Uygun bir fiyat seçelim, parayla satalım. Fahiş fiyatlarla satış yapıp yararlanmaya çalışanları da engellemiş oluruz. Bir şeyi yapacaksınız ya tam yapın ya da hiç yapmayın..”

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com