Ana sayfa » Güncel » “ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYDİK, HAK ARAMAK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜK..”

“ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYDİK, HAK ARAMAK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT SYD Derneği İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, koronavirüs salgını ile gelen toplumsal sorunlara yönelik değerlendirme de bulundu. Zor günlerden geçiyoruz diyen Özüpak şunları söyledi;

“Zor günlerden geçiyoruz. Zor şartlarda çalışan, zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren bizler ne yazık ki esnafı görmüyoruz, onları konuşmuyoruz.

Mahallenin bakkalına sordum, emeklilik ne durumda? Bir dokundum bin ah işittim. Facebook’ta, sosyal medyada bizi takip ediyor ve onları dillendirmemiz, sorunlarını dile getirmemizi istediler.

Cenazeye dahi gidemeyen, haftanın 7 günü çalışan, açık cezaevi, yani esnafımızı da gündeme taşımamızı istediler.

Dediler ki;

“Derneklere üye olmak isteriz, ama korkuyoruz!

Bizim sorunlarımızı dile getirecek, bizlerin hakları için ses verecek insanlar neden ortaya çıkmaz?

Büyük marketlerden sonra küçük esnaf; bakkal, büfe, maalesef ayakta kalmakta zorlanıyor. Hakkımızı aramak için mücafele edemiyoruz. EYT’ye üye olmak istiyorum, ama üye olmaktan çekiniyorum.”

Esnaf korkuyor, SGK çalışanı işini kaybedecek korkusuyla üye olamıyor. Sendikalara üye olanlar işten atılırken, EYT’ye üye olmak isteyenlerin sayısı azalmakta, ama hak aramak için derneklere üye olmalıyız ve haklı mücadelemize devam etmeliyiz.

Hak arama denince EYT aklımıza geliyor. “Herkes sizden bahsediyor, her evde en az bir EYT’li oldugunu düşünmekteyim” diyen bakkalımız için ben de bu yazımı, üye olmak isteyen ve olamayan, üye olup da her şeyi göze alanları yazmak istedim.

Bizler her şeyi göze alarak meydanlarda hak aramaya devam ederken, tabii ki rahat bir çalışma hayatımızın olmadığını, gözün önünde olduğumuzdan dolayı soran-soruşturan, ekmeğimizle oynamak için bizi şikayet edenler ve üye olmaktan son anda vazgeçen, ekmek kazanan ve ekmeğinden olmamak için EYT Derneklerine üye olamayan esnaf kardeşin yerine biz ateşten gömleği giydik ve hak aramak için düştük yollara, yolda dostlarla buluştuk, yeni dostlar edindik, bize destek olup bize yol gösterdiler.

Zorluklar hayatımızda yerini aldı. İş yerinden ihtarlar aldık, çocuklarımızla tartıştık. Aile düzenimizi mücadelemize göre düzenledik. Gece gündüz iş yerinde boş anlarımız hep EYT oldu. Ve biz yol almaya devam ettik, 22 dernek kuruldu, 41 il temsilciliğiyle hak arayan bir sivil toplum kuruluşları arasına sokmayı başardığımız bir başarı öyküsünü dostlarla yarattık.

En büyük başarımız da mücadelemizi EYT ve ABO için alınacak bir hakla taçlandırmak olacak!

Yokluk içinde mücadele eden siz değerli dostlarımızla hak aramaya kaldığımız yerden devam edip, evinde ekmek bulmakta zorluk çekenlerin bir duasını almak bizlere yetecek. Siz yanımızda olduğunuz sürece biz mücadele etmeye devam edeceğiz.

Salgın nedeniyle sessiz sedasız geçirsek de 1 Mayıs’ta, emeğin bayramında da emekçi dostlarla beraber mücadeleye devam ediyoruz.

Esnafımız, işçimiz mutsuz ve umutsuz, ama çöldeki bir gül gibi gonca gonca açan mücadelenin ve hak aramanın adı EYT’ye destek olursak, haklarımız için sonuna, sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com