Ana sayfa » Güncel » 31 İLİN SEYAHAT KISITLAMASI 24 SAAT UZATILDI..

31 İLİN SEYAHAT KISITLAMASI 24 SAAT UZATILDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-18 Nisan 2020 tarihli genelge ile 31 ile uygulanan 15 günlük seyahat kısıtlaması bugün saat 24:00 te bitiyor. Kısıtlamanın devam edip etmemesi ile ilgili Bilim Kurulu’nun pazartesi günü toplanarak konu hakkında karar alacağından dolayı kısıtlama bir gün daha uzatıldı.

Genelge’de şu bilgiler yer alıyor:

“Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid­19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak hayati önem taşımaktadır.

Aksi halde virüsün yayılımı hızlanacak bu nedenle vaka sayısı buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısı artacak; böylelikle vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riski yükselecek ve bu durum toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.

03.04.2020 tarihli Genelgemiz ile sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak adına Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak iline kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 gün süreyle sınırlandırılmış/yasaklanmış ve 18.04.2020 tarihli Genelgemiz ile bahse konu kısıtlamanın süresi 03 Mayıs 2020 Pazar günü, saat 24.00’a kadar uzatılmıştır.

Alınan tedbirler sonucunda salgının etkilerinde azalma ve vaka artış hızında bir düşüş trendine girilmiş buna karşın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın hastalık tehdidi henüz ortadan kalkmamıştır. Gelinen noktada vaka artış hızı, anılan salgının etkilerindeki azalma, iyileşen vaka sayısında görülen artış vb. yönde kaydedilen olumlu gelişmeler ile birlikte ikinci bir dalga salgın ile ortaya çıkabilecek olası riskin etkin bir şekilde değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Bu kapsamda, Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak iline giriş/çıkış kısıtlamasına yönelik alınan/alınacak tedbirler Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 04.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilecek ve tedbirin kapsamına ilişkin karar alınacaktır.

Ancak Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak iline ilişkin giriş/çıkış kısıtlamalarının 03.05.2020 Pazar günü, saat 24.00 itibariyle sona erecek olması nedeniyle 04.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yapılacak değerlendirme ve karar süreci ile kısıtlamanın bitiş saati arasında tedbirlerin devamlığı açısından bir boşluk oluşacaktır.

Bu nedenle Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ve Zonguldak iline kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışlara ilişkin kısıtlamalar ilgi (a,b) Genelgelerimizle belirlenen çerçevede 04.05.2020 Pazartesi günü, saat 24.00’a kadar uzatılacaktır.

Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın [ilgi (a,b) Genelgelerimiz ile belirlenen istisnalar hariç] belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır. ” ifadeleri kullanıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com