Ana sayfa » Güncel » BİNLERCE ÖĞRETMENE AİT KİŞİSEL BİLGİLER ÇALINDI!

BİNLERCE ÖĞRETMENE AİT KİŞİSEL BİLGİLER ÇALINDI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul’da ‘Kendini Geliştir Geleceği Değiştir’ adlı proje kapsamında ‘Strateji Üsküdar’ programına katılan öğretmenlerin kişisel verileri hack’lendi. Eğitimin görüntülü konuşma programı ‘Zoom’ üzerinden gerçekleştirileceği ilan edilmişti.

Fakat ‘Zoom’ kullanmayan öğretmenlerin de internette yayınlanan listede bilgilerinin bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle hack saldırısının hedefinde ‘Zoom’ değil, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olabileceği düşünülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin kişisel verilerinin çalındığını doğrularken, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) soruşturma başlattığını açıkladı.

MEB’den sozcu.com.tr‘ye yapılan açıklamada “BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisan’da tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.

Sanal korsanlık skandalı kapsamında 4 bin 552 öğretmenin ad/soyad, kimlik numarası ve e-posta adresinin de yer aldığı iletişim bilgileri www.readtiger.com adlı sitede yayınlandı.

MEB, hacker saldırısının ilk belirlemelere göre Üskürdar’daki program bazında gerçekleştiğini ve genele yayılmadığını açıkladı. Bakanlık, yetkili birimlerden izin alınmadan bu tür programların yapılmasının kesinlikle yasak olduğu açıklamasında bulundu..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com