Ana sayfa » Güncel » “NEFRET SÖYLEMİNİ DURDURUN!..”

“NEFRET SÖYLEMİNİ DURDURUN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Diyanet İşleri Başkanı Hasan Ali Erbaş ramazanın ilk Cuma namazını kıldırırken sarf ettiği; ‘’ -Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.

Yılda yüz binlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim’’ sözlerine Ankara Barosu tepki göstermiş, Hükümet ve Bakanlar ise Erbaş’a destek vermişti.

Tartışma sivil toplum örgütlerinin katılımı ve sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları ile alevlenirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Barosu yöneticileri hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan soruşturma başlattı. İzmir Barosu da gelişmelerin ardından Ankara Barosu yöneticilerine destek veren bir açıklama yayınladı.

İzmir Barosu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

‘’Diyanet İşleri Başkanı’nın resmi evlilik taşımayan ilişki pratiklerine, HIV’le yaşayan kişilere ve LGBTİ+lara yönelik nefret suçu niteliğindeki söylemlerini kınama açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımıza, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Kamu kurumu temsilcilerinin nefret söylemlerine engel olmayanlar, bu söylemleri teşhir edenleri hedef alıyorlar.

Nefrete karşı yaşamı ve yaşamın renklerini savunanların değil, nefret tohumları ekerek toplumu ayrıştıranların yargılanması gerektiğini düşündüğümüzü ve bu vesileyle Ankara Barosu ile yan yana durmaktan onur duyduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz..

AnkaraBarosuYalnızDeğildir

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com