Ana sayfa » Güncel » “YEREL MEDYA’YA DESTEK PAKETİ AÇIKLANSIN..”

“YEREL MEDYA’YA DESTEK PAKETİ AÇIKLANSIN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin, yaşanan COVID 19 salgınında, yerel yönetimlerin öne çıktığını belirterek, “Bölgesinde yaşanan olaylar ve sorunlar konusunda iletişim aracı olan, insana ‘yaşanan yer’ düşüncesini kazandıran yerel yayın kuruluşlarından doğru ve tarafsız bilgi almakda böyle günlerde önemini yine gösteriyor.

Kötü giden ekonomik koşullara bir de salgın nedeniyle yaşanan tablo eklenince her kesimin dayanamaz hale geldiği gibi, yaşadığımız yerde yerel unsurları ve sorunları ortaya çıkaran, yaptığı haber ve yorumlarla sorunlara yerel yöneticilerin dikkatini çeken, halkı yerel konularda bilgilendiren, yerel kamuoyu oluşturan, katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan, kitle iletişim araçları diye tanımlanan yerel yayın kuruluşları da büyük sıkıntı içinde” dedi.

‘YEREL MEDYANIN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN…’

Tekin, basın mensuplaının hastalık riskine rağmen, sokakta haber toplamalarını ve vatandaşa haber getirmek için bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Doğru ve tarafsız olmalarının gücü olan reklam gelirleri yok denecek kadar azalmıştır.

Yerel medyanın ayakta kalabilmesi için merkezi hükümetin bir an evvel vergi, maaş desteği, faizsiz kredi imkanı, çalışanların primleri konusunda destekleyici açıklama yapmak zorundadır. Salgın zamanında ve sonrasında doğru ve tarafsız yerel haber almak önemli olduğu için zaman gazetecilere sahip çıkma zamanı” dedi..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com