Ana sayfa » Güncel » “İYİ GİDİYORUZ, REHAVETE KAPILMAZSAK İNİŞE GEÇERİZ..”

“İYİ GİDİYORUZ, REHAVETE KAPILMAZSAK İNİŞE GEÇERİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının Türkiye’deki seyrine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye bugüne kadar kontrollü bir şekilde süreci yönetmeyi başardı; gevşeme olmaz ve rehavete kapılmazsak inişe geçeriz” dedi. 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından Koronavirüs’le ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesine göre daha kısa zamanda salgının yükselme eğrisini yatay hale getirmeye başladığını aktardı. Özlü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İyi gidiyoruz. Türkiye bugüne kadar kontrollü bir şekilde süreci yönetmeyi başardı. Pek çok Avrupa ülkesine göre çok daha kısa zamanda salgının yükselme eğrisini yatay hale getirdi. Gevşeme olmaz ve rehavete kapılmazsak inişe geçeriz. Tedbirlere devam.

Sağlığa kolay erişim, yeterli ve donanımlı sağlık alt yapısı, özverili muhteşem sağlık ordusu, ülkemiz koşullarına uygun tedavi algoritmaları, erken tedavi, ilaç, cihaz ve malzeme stoğumuz, doğru yaklaşımlar, sıkı takip ağır vaka oluşumu ve ölümlerin çok düşük kalmasını sağladı..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com