Ana sayfa » Güncel » KOCA; “VERİLER SALGININ KONTROL ALTINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR..”

KOCA; “VERİLER SALGININ KONTROL ALTINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, ‘Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’ verilerini paylaştı. Buna göre; bugün yapılan 37 bin 535, testten 3 bin 83’ü pozitif çıktı. Bugün vefat eden 117 kişiyle birlikte, koronavirüsten toplam can kaybı 2 bin 376’ya çıktı. Bugün iyileşen kişi sayısı ise 1559 oldu.

Tabloda, toplam test sayısı 750 bin 944, toplam vaka sayısı 98 bin 674, toplam vefat sayısı 2 bin 376, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1814, toplam entübe hasta sayısı 985, toplam iyileşen hasta sayısı ise 16 bin 477 olarak açıklandı.

‘VERİLER SALGININ KONTROL ALTINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR..’

Bakan Koca, verilere ilişkin, “Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğumuzu gösteriyor. Paylaştığımız veriler size ‘bu iş bitti’ dedirtmesin. Tedbirleri uygularsak ölüm oranı, yeni vaka sayısı düşer, kesin olan bu” dedi. Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;

-Bu mücadelenin şeffaflıkla yürütüldüğüne inananlara yürekten teşekkür ediyorum.

-Bugün 37 bin 535 yeni testin sonuçlarını aldık. 3 bin 83 yeni hasta tespit edildi. Toplam vaka sayımız 98 bin 674 oldu. Vefat sayımız ise 117 oldu. Yoğun bakımdaki hasta sayımız bin 814. Hem yoğun bakım hastalarımızda hem entübe hastalarımızda yoğun düşüş gözlemliyoruz.

-Yüzde 80’lere yükselen yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60 seviyelerine geriledi.

-Hayatını kaybedenlerin yüzde 8’i, 60 yaşından küçük, hiçbir hastalığı olmayan kişilerdir. Kimse, ‘Bu hastalık bana bir şey yapmaz’ dememelidir. 

-En düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biriyiz.

-Bayram ve sonrasında kademeli olarak normalleşme sürecine geçebilmemiz, ilan edilen tedbirleri sıkı uygulamamıza bağlıdır.

-(New York Times haberi üzerine) Bu haber Türkiye karşıtlığı üzerine kurulmuş bir haber. Dünyadaki ülkeler iki kod üzerinden Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirim yapıyor. Bunun sebebi PCR testi yapamayan ülkelerdir. Bugüne kadar bütün bilgileri, şeffaf bir şekilde DSÖ’ye istediği şekilde verdik.

-Salgın kontrolümüz altında. Hekimlerimiz destan yazıyor. Buna güvenin ve gurur duyun.

-(65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasakları) Yasak öncesi 65 yaş üstü vakalar yüzde 38’den, yasak sonrası yüzde 17’lere kadar düştü. Büyüklerimizden ve gençlerimize sabretmelerini istiyoruz. 

-Okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Şu an erken dönemde açılması gibi bir durum düşünülmüyor. “Ne zaman açılabilir, açılabilir mi?” sorularının cevabını zaman gösterecek..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com