Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » PROF. OVALI; “KORONAVİRÜS İLACI ÇOK ETKİLİ GÖZÜKÜYOR..”

PROF. OVALI; “KORONAVİRÜS İLACI ÇOK ETKİLİ GÖZÜKÜYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koronavirüs tedavisi üzerine ekibi ile birlikte bir süredir laboratuvarda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan müjdeli haber dün gelmişti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ovalı, “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir” dedi.  

BAKANLIK ONAYI BEKLİYOR..

Uzun süredir çalışmaları sürdüren Ovalı’nın daha önce yaptığı hiçbir projesine onay vermeyen Sağlık Bakanlığı’nın ise hala bu çalışma ile ilgili de onay sürecini başlatmadı. Hazırlanan proje ise Sağlık Bakanlığına gönderildi. Bundan sonra süreçte resmi prosedürlerin biran önce tamamlanıp tedavi aşamasının başlaması bekleniyor.  

4 HASTA ÜZERİNDE DENENDİ..

Yaşanan süreçte çalışması ile büyük bir umut olan Ercüment Ovalı, Kocaeli Koz Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Karabulut’a özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, hazırlanan ilacın 4 hasta üzerinden denendiğini belirterek, “Sonuçları iyi olduğu için geciktirmedik. Normalde 23 Nisan’da açıklayacaktık ama çok etkileyici sonuçlar olunca beklemeyelim ve bunu duyuralım istedik. Biraz bakanlık sıkışsın ve hızla bu çalışmalara başlasın istedik” dedi.  

İLAÇ ÇOK ETKİLİ GÖZÜKÜYOR..

Hazırlanan ilacı hastaya verdikten sonra tesiri ile ilgili açıklama yapan Ovalı, “Çok söyleyemiyorum çünkü çok fazla hastamız yok. Çok kısa sürelerde tedaviyi en etkili 3 Nisan’da en yeniyi 4 gün önce verdik. Henüz kesin şeyler söylemem mümkün değil ama yapılan testlerde ilaç çok etkili gözüküyor” diye belirtti.  

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK..

İlacın kandan verilmediğini ve bu sebeple herhangi bir yan etki yaratmadığı ifade eden Ovalı, “Bu bir buhar, kandan verilmiyor. Bir buhar soluyorsunuz o kadar. Damardan verilen veya yutulan bir ilaç değil. Sadece solunum yoluyla girip çıkıyor. Kronik hastalığı bulunan veya bu tür rahatsızlıkları bulunan hastalara hiçbir yan etkisi yoktur” açıklamasında bulundu..

Kaynak-Kocaeli Koz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com