Ana sayfa » Güncel » EYT’LİLER İÇİN, “İŞSİZ-GÜÇSÜZ” DİYEN BAŞKANA MECLİS’TEN YANIT..

EYT’LİLER İÇİN, “İŞSİZ-GÜÇSÜZ” DİYEN BAŞKANA MECLİS’TEN YANIT..

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın EYT’liler hakkında sarf ettiği ‘işsiz güçsüz’ benzetmesine bir tepki de Meclis’ten geldi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Sokağa çıkma yasağı sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kendisine yönlendirilen bir soruya şöyle cevap vermiştir:

“Dışarıya çıkmayın dedik, ne gençler dinledi ne de işsiz güçsüz EYT’liler.” ve EYT’li vatandaşlarımızı, yani bu ülke için devletin öngördüğü sürede hizmet etmiş, alın teri dökmüş ve görev süreleri boyunca da kanun değişmesi sebebiyle emeklilik hakları elinden alınmış, gasbedilmiş 5,5 milyonluk bu EYT’li vatandaşlarımıza “işsiz güçsüz” diyerek vatandaşlarımızı aşağılamıştır ne yazık ki.

Tabii ki Balıkesir gibi güzide bir ilimiz, Kuva-yı Milliye’nin başkenti dediğimiz ilimizin bu şekilde gündeme gelmesinde ben de şahsen büyük bir üzüntü duyuyorum. Yine büyük olasılıkla -zannediyorum- Başkanın dil sürçmesi sebebiyle söylediği bir sözü de burada dile getirmek istiyorum.

Efendim, Sayın Başkan: “Maske sıkıntımız yok. Bankaya girerken, iş yerine girerken veriyoruz, sokağa çıkacak kişilere niçin verelim?” Tekrar söylüyorum: Muhtemelen dil sürçmesi olarak zannediyorum ama hatta “Vatandaş mezara girerken de maske veriyoruz.” diye bir tabir kullanmıştır.

Tabii, zannediyorum “mezarlık” diyecekti ama tabii ki bu söyleniş bilinçaltında yatan bir düşünceyi yansıtıyor. Ne demektir bu? Vatandaşı daha ölmeden mezara gömme fikridir bu, yani mevcut AKP zihniyetinin fikridir. Vatandaş “Açım.” derken “Geber.” diyen zihniyet ile, işte, “Maskemiz yok.” denildiği zaman “Efendim, mezara girerken maske veriyoruz.” demek aynı şekildedir.

Halkımız bu yönetimi hak etmiyor. Evet, söylüyoruz: Siz krizi yönetemiyorsunuz, onun ötesinde artık ülkeyi yönetemez hâldesiniz. Vatandaş size en kısa sürede inşallah gereken cevabı verecektir.” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Bekir sert 15 Nisan 2020 - 18:47

Çok duyarlı olmak lazım Türkiye 83 milyon insana sahip bir ülke. Büyükte bir ekonomi.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com