Ana sayfa » Güncel » “VATANDAŞLARA ACİLEN MASKE VERİN..”

“VATANDAŞLARA ACİLEN MASKE VERİN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin açıklamasında, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun açıkladığı önlemler arasında herkesin maske takması, özellikle fizik mesafenin korunamayacağı market, kalabalık işyerleri, fabrikalar gibi yerlerde maskesiz bulunulmaması belirtilmektedir.

Yine bir hafta önce maskelerin ücretli satışı yasaklanmıştır. PTT’nin vatandaşlık numarasıyla başvuru yapanlara ücretsiz beş adet maske göndereceği söylenmiş, ancak bu da ne yazık ki gerçekleşmemiştir. Çok sayıda PTT kargo emekçisi aşırı çalıştırılmanın yanında Covid-19 ile enfekte olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca yerel yönetimlerin daha önce sağlık çalışanları ve belediye çalışanlarına sınırlı olanaklarıyla maske dağıtımı olsa da tüm bir kente maske dağıtılması mümkün olamayacağı ifade edildi. Halkın maskelerini kendilerinin evde üretebilmesi için yöntemler tanımlandığı ama bunların da yeterli olmadığının altı çizildi.

Yapılan açıklamada son olarak, “Hastalığın yayılmasının önlenmesi için dışarı çıkacak olanlara acilen maske gerekmektedir. Bunun daha önce ifade edildiği gibi devlet tarafından tüm vatandaşlara sağlanması gerekmektedir” ifadeleri kullanılırken, koruyucu önlemlerin herkes için eşit ve ücretsiz olmasına çağrı yapıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com