Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » KOÜ’DEN BÜYÜK BAŞARI, 4 SAAT’TE KESİN SONUÇ VERİYOR..

KOÜ’DEN BÜYÜK BAŞARI, 4 SAAT’TE KESİN SONUÇ VERİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koronavirüsün tespiti konusunda kesin sonuç veren PCR testi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda kurulan iki laboratuvar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kısa zamanda günlük 1000 testin üzerine çıkabilen bu iki laboratuvar dün itibariyle tam anlamıyla 1400 testin üstüne çıkmış durumda.

Koronavirüsün kesin sonucunu veren PCR testi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda kurulan iki laboratuvar zoru başarıyor.

Kısa zamanda günlük 1000 testin üzerine çıkan iki laboratuvarda dün itibariyle 1400 testin sorucu verilmeye başlandı. Koronavirüsün kesin sonucunu veren testler yaklaşık 4 saatlik bir zamanda sonuçlanıyor. Her iki laboratuvarda 24 saat esasına göre çalışılarak bu sonuçlar elde ediliyor.

SONUÇ 4 SAATTE ÇIKIYOR..

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde günlük 900, Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda ise günlük 500 testin sonucu alınmaya başlandı.

PCR testinin hazırlık süreci ile birlikte toplam 4 saatte sonuç veren bu testler Üniversite ve İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarında eğitimini tamamlayan sağlık ekiplerinin sayılarının artmasıyla mümkün olduğu belirtildi..

Kaynak-Kocaeli Koz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com