Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ; “NUMUNE KABİNİ” ÜRETİMİNİ BAŞLATTI..

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ; “NUMUNE KABİNİ” ÜRETİMİNİ BAŞLATTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Koronavirüs şüphesiyle hastanelere yapılan başvuru sayısı her geçen gün hızla artarken, Başkan Utku Gümrükçü önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Koronavirüs ile mücadeleye destek sağlamak amacıyla daha önce maske, yüz siperliği, entübe kutusu ve solunum cihazı ventilatörü üretiminin yapıldığı Çiğli’de, sağlık emekçilerinin sağlığını korumak adına tasarlanan biyolojik örnek alma kabinlerinin de üretimine başlandı.

Kabinler hastanelere dağıtılmaya başlandı..

Üretilen temassız numune kabini sayesinde, sağlık emekçileri virüsten korunması sağlanacak. Projenin ilk etabında üretilen kabinler, Başkan Gümrükçü tarafından İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök’e teslim edildi. Kabinler Dr. Sürenkök’ün tespit ettiği ihtiyaç duyulan hastanelere dağıtılmaya başlandı.

Gümrükçü: “Sağlık emekçilerimize desteğimiz sürecek”

Temassız numune kabininin, görevli sağlık emekçilerini Covid-19 virüsünden korumak ve hasta güvenliği sağlamak gibi önemli işlevler üstlendiğini belirten Başkan Gümrükçü, “Koronavirüs şüphesiyle hastanelere giden kişiler, bu numune kabinine alınacak ve izole edilmiş delikler sayesinde herhangi bir temas gerçekleştirilmeden örnekleri alınacak.

Böylece hem sağlık çalışanları hem de hastanede bulunan diğer vatandaşlar virüs bulaşma tehlikesinden korunmuş olacak” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com