Ana sayfa » Güncel » KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE, KAN’DAN KORONA VİRÜS TEDAVİSİ BAŞLIYOR!

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE, KAN’DAN KORONA VİRÜS TEDAVİSİ BAŞLIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Saadettin Hülagü, üniversitede yeni koronavirüs tedavi yönetiminin kullanıma başlayacağını belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Saadettin Hülagü, çok önemli haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Bir süredir, çalışmaların yüzüldüğü tedavi olan hastalardan alınan kanlarla yeni tedavi çalışması Kocaeli Üniversitesinde de başlayacak.

Rektör Hülagü, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 04 2020 Pazartesi günü Sağlık Bakanlığının onayı sonrası laboratuvarlarımızda covit-19 geçirip iyileşmiş hastaların serumlarından elde edilecek antikorları tespit edip ayırarak hastaların tedavisinde kullanmaya başlayacağız. Emeği geçen tüm ekibimize içtenlikle teşekkür ederim” dedi.

“ALTYAPIMIZI DAHA ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞTIK”

KOÜ Rektörü Saadetin Hülagü, Kocaeli Koz’a yaptığı açıklamada, “Onay verirlerse antikorları ayırt edeceğiz artık özellikle entübe olan hastalarda özellikle ilk etapta onların hayatını kurtarmak için sağlık müdürlüğüne vereceğiz çünkü bizde entübe hasta yok, Derince’de, Sopalı’da var, Seka ve Farabi’de var zaten testleri biz yapıyoruz büyük çoğunlukla.

Biz altyapımızı daha önceden hazırlamıştık laboratuvarlarımızı, Kocaeli Üniversitesi olarak hazırlıklarımızı yapmıştık, bakanlıktan teferruatlı şeyler bürokrasi var biz böyle acil durum olunca bunu hızlandıralım dediler, Pazartesi onay verelim size dediler. İnşallah başlayacağız, Allah utandırmasın.” ifadesinde bulundu..

Kaynak-Kocaeli Koz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com