Ana sayfa » Güncel » FOÇA’DA SALGIN ÖNLEMİ, ECZANE’YE TEK-TEK GİRME DÖNEMİ..

FOÇA’DA SALGIN ÖNLEMİ, ECZANE’YE TEK-TEK GİRME DÖNEMİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Foça İlçesi’nde hem çalışanların hem vatandaşların Koronavirüs’ten korunması maksadıyla reçete sahipleri eczanelere tek tek alınmaya başladı.

Eczane içinde çekilen şeritlerle 1 metrelik sosyal mesafe korunurken, işlemden önce gelen kişiye kolonya veya dezenfektan ikram ediliyor.

Foça Küçükdeniz Limanı sahili Reha Midilli Caddesi üzerinde bulunan bir eczane (Yağız Eczanesi) korunma önlemiyle ilgili olarak eczane girilşini daraltarak uyarı levhası koydu.

“Sağlığımız İçin Lütfen İçeride 1 Kişi Olacak Şekilde Hizmet Alalım” ibaresini gören vatandaşlar içeriye tek tek girerken, sıra bekleyenler dışarıda kendileri için hazırlanmış plastik koltuk ve sandalyelerde manzara seyrediyorlar.

İLACA ERİŞİMDE ECZANE TEDBİRİ..

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizin gerçekten çok önemli ve olağanüstü bir durumdan geçtiğini ve hep birlikte bir sağlık savaşı verildiğini belirten Eczane Çalışanı (Eczacı Kalfası) Atilla Çolak hem kendileri hem vatandaşlar için böyle bir önlem almayı uygun b ulduklarını söyledi. Atilla Çolak ; “Hem kendi sağlığımız, hem vatandaşlarımızın sağlığı için ilaca erişimde bazı tedbirler getirdik.

Vatandaşlarımızı teker teker içeri alıyoruz. Kendilerine dezenfektan ikram ediyoruz. Çalışanlar olarak maske ve eldiven takıyoruz. Aramızda en az bir metre mesafe kalacak şekilde çektiğimiz şeridin diğer tarafından işlemlerini yapıyor ve ilaçlarını veriyoruz. Onlardan da uygulama hakkında çok olumlu tepkiler alıyoruz.” Dedi.

Eczaneye reçetesini yaptırmak üzere gelenlerden Beyhan Erdoğan’da uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi. Beyhan Erdoğan; “ İnsanları tek tek içeri alıyorlar. İçeride şerit çekmişler. İyi bir uygulama. Eczacılarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İlçedeki diğer eczanelerinde salgın nedeniyle benzer önlemler aldığı öğrenildi..

Haber-Seyfi GÜL

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com