Ana sayfa » Güncel » BAYIR; “ÇEŞME LİMANINA KARANTİNA’DAN GERİ ÇAĞRILAN PERSONEL BÜYÜK RİSK ALTINDADIR.”

BAYIR; “ÇEŞME LİMANINA KARANTİNA’DAN GERİ ÇAĞRILAN PERSONEL BÜYÜK RİSK ALTINDADIR.”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsle mücadele devam ederken, İzmir’in Çeşme ilçesinde Ulusoy Limanı’nda çalışan gümrük görevlisi bir kişide koronavirüs tespit edildiği açıklanmıştı.

Koronavirüs şüphesiyle bakıma alınan ve direkt olarak Bornova’dan Tuncay Özilhan Hastanesi’ne sevk edilen hastanın test sonucu pozitif çıkmasının ardından, vaka Tuncay Özilhan Hastanesi’nde tedavisine başlanılmış ve 45 liman çalışanı ve aileleri evlerinde gözetim altına alınmıştı.

Tüm bu karantina önlemlerinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 20 Mart Cuma günü Ulusoy Limanı’na İtalya’dan dorse yüklü bir gemi yanaştı. Karantinaya alınan 45 liman çalışanı, geminin boşaltılması için yeniden görevlerine çağırıldı. 

Böylelikle karantina işlemi askıya alınmış oldu. Limana yanaşan geminin ilaçlandığı ve personelin gemiden indirilmediği açıklansa da, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Koronavirüs şüphesiyle kapatılan Ulusoy Limanı’nın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının talimatı ile yeniden açılmasına sert tepki gösterdi.

Geminin içindeki malların virüsü taşıma ihtimali yok mudur?Konuyu, meclis gündemine taşıyacağına da belirten Bayır, yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye’ye giriş yapan dorseler İtalya’dan yüklendiğine göre virüs taşıma ihtimali yüksek değil midir?

Sizin ticaretiniz insan hayatından daha mı değerli? Ayrıca, dorselerin içindeki emtia ve malların bu virüsü taşıma ihtimali yok mudur? Taşınan ürünlerin ne gibi aciliyeti vardır ki, bu gemi özel bakanlık talimat ile boşaltılmış ve ciddi anlamda risk alınmıştır.

Karantina’dan geri çağırılan personeller büyük bir risk altındadır. Bu kişilerin virüsü yayma ihtimali neden göz ardı edilmiştir’’ dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com