Ana sayfa » Güncel » MUHTEREM NUR, MÜSLÜM’ÜNÜN YANINA GİTTİ..

MUHTEREM NUR, MÜSLÜM’ÜNÜN YANINA GİTTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Memduh Ün filmleriyle akıllarda yer edinen Muhterem Nur, hayatını kaybetti. 87 yaşındaki Nur, bir süredir organ yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi ediliyordu. Birkaç yıl önce eşi Müslüm Gürses’i kaybeden sinema oyuncusu Muhterem Nur’un böbrek ve çoklu organ yetmezliği yetmezliği bulunuyordu.

Bir süre önce organ yetmezliği tedavisine olumlu yanıt verdiği söylenen 1932 doğumlu sinema sanatçısı Muhterem Nur’un evine gitmek istediği belirtiliyordu. Kendini iyi hissettiği belirtilen Nur, bu sabah saat 6 civarında hayata gözlerini yumdu.

Sinema kariyerine ilk olarak Yıldızlar Revüsü ile başlayan Muhterem Nur’un hayatı, Memduh Ün imzalı Üç Arkadaş filmiyle değişivermiş, fabrika işçiliğinden beyaz perdeye geçiş yapmıştı. Fikret Hakan, Semih Sezerli, Salih Tozan gibi o zamanların yıldız isimleriyle birlikte çalışan Muhterem Nur’un şöhreti bir dönem gelgitli hale gelmişti.

1982 yılında Müslüm Gürses ile hayatı kesişen Muhterem Nur, 1986’da uzun yıllar birlikte kalacağı Gürses ile yaşamını birleştirdii Muhterem Nur, hayat arkadaşına 2013 yılında veda etti.

Muhterem Nur, Üç Arkadaş filminin yanı sıra Boş Beşik, Zeynebin İntikamı gibi yapımlarda rol almış ve bir süreliğine yıldız hayatına devam etmişti. Kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge’de ödüle layık görülen Muhterem Nur, 150’nin üzerinde filmle beyaz perdede yer aldı..

Kaynak-Beyaz Perde

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com