Ana sayfa » Güncel » SONAR ARAŞTIRMA; “İZMİR’DE EN BAŞARILI BAŞKAN UTKU GÜMRÜKÇÜ..”

SONAR ARAŞTIRMA; “İZMİR’DE EN BAŞARILI BAŞKAN UTKU GÜMRÜKÇÜ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-SONAR Araştırma son anketini açıkladı. Bu söz konusu araştırma en geniş kapsamlı yerel seçim bulgularını kapsamaktadır. Kamuoyunu bilgilendirmek için, söz konusu rapordan alınan bu bulgular sahası itibarıyla da son 4 yıl içinde gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı çalışmayı içermektedir.

Gerçekleştirilen araştırmaya göre 31 Mart 2019 tarihinde seçilen belediye başkanları kendi ilçelerinde sorgulanmış ve başarı oranları saptanmıştır. Araştırma; 15 Ocak – 15 Mart tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak İstanbul hariç, nüfusu yüksek 20 Büyükşehir’in 333 ilçesinin 147’sinde (nüfusu görece yüksek) gerçekleştirildi.

Bu 147 ilçeden 27 tanesinde 1000 ila 1200 (ortalama) yüz yüze anket yöntemi uygulandı. 120 ilçede ise ortalama 400 telefon anketi (CATİ) yapıldı. Genel ortalamada cinsiyet ve yaş kotaları, Türkiye İstatistik Kurumu’nun tespitleri ve verileri doğrultusunda gerçekleştirildi.

İZMİR’DE EN BAŞARILI BAŞKAN UTKU GÜMRÜKÇÜ..

Ankete göre; İzmir’in en başarılı belediye başkanı Utku Gümrükçü oldu. Gümrükçü Türkiye çapında CHP’li başkanalr arasından ikinci olurken, diğer partilerinde de dahil olduğu listede kendisine üçüncü sırada yer buldu.

İlk 20’de İzmir’den sadece 4 CHP’li belediye başkanı yer aldı. Yüzde 71,2 ile Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü oy alırken, İlk 20 listesinde Gümrükçü’nün dışında İzmir’den Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com