Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » KORONA VİRÜSE KARŞI İLK AŞI, ABD’DE DENENDİ..

KORONA VİRÜSE KARŞI İLK AŞI, ABD’DE DENENDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Amerikalı yetkililer koronavirüsüne karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirilen aşının ilk denemesini bir gönüllü üzerinde yaptı.

Seattle kentindeki Kaiser Permanente Washington Araştırma Enstitüsü’nde görev yapan bilimadamları, rekor bir hızla geliştirilen aşının ilk klinik çalışmalarını Pazartesi günü başlattı.

Amerika’nın Sesi’nin Associated Press’ten (AP) aktardığı habere göre, küçük bir teknoloji şirketinde operasyonlar müdürü olarak çalışan ilk deneğe bir muayene odasında aşı enjekte edildi.

Üç kişinin de sırada olduğu, toplamdaysa 45 gönüllüye birer ay arayla iki doz aşı uygulanacağı bilgisi verildi. AP ekibi de bu ilk aşı denemesi sırasında odadaydı.

43 yaşındaki gönüllü Jennifer Haller, ‘’Hepimiz kendimizi çaresiz hissediyoruz. Bu benim açımdan bir şey yapabilmem adına muazzam bir fırsat’’ diye konuştu.

İki çocuk annesi olan Haller, bu deneye katılmasının çocuklarının da olumlu karşıladığını söyledi. Haller aşı olduktan sonra odadan çıkarken gülümseyerek ‘’Kendimi harika hissediyorum’’ dedi.

Çalışmanın başkanlığını yapan Dr. Lisa Jackson da, ‘’Biz şimdi Corona virüsü ekibiyiz. Bu acil durumda herkes yapabildiği ne varsa yapmayı istiyor’’ ifadesini kullandı.

Sağlık yetkililerine göre virüse karşı koruyucu bir aşı üretmek en az bir ile bir buçuk yıl arasında bir süre alabilir..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com