Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA, İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI..

ALİAĞA’DA, İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

İzmir-Aliağa’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99.Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

Aliağa Özel Fen Bilimleri Ortaokulu’nda düzenlenen programa İzmir Vali Yardımcısı Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Özel Fen Bilimleri Ortaokulu Bölüm Başkanı Zerrin Karacan yaptı.

Karacan, İstiklal Marşı’nı anlayabilmenin en iyi yolunun onun hangi şartlarda yazıldığını bilmekten geçtiğini ifade ederek, “İstiklal Marşını sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır” dedi.

Karacan’ın konuşmasının ardından program Şehit Çavuş Bülent Kula Ortaokul öğrencilerinden Nergis Erol’un ‘Mehmetlerin Destanı’ adlı şiiri seslendirmesi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgeselin barkovizyona yansıtılmasıyla devam etti.

Öğrenciler tarafından sahnelenen müzikal oratoryo ve İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini konu alan tiyatro gösterisi ise salondakilere duygusal anlar yaşattı..  

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com