Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “EYT MAĞDURİYETİ, SES GETİREN BU YAPININ BİRLEŞMESİYLE BİTER..”

ÖZÜPAK; “EYT MAĞDURİYETİ, SES GETİREN BU YAPININ BİRLEŞMESİYLE BİTER..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT Derneği İller Koordinatörü Alper Özüpak sosyal medya hesabından EYT mağduriyetine ilişkin bir paylaşım yaptı. Özüpak’ın ;EYT’liler bunu hak ediyor mu diye sorduğu paylaşım şöyle;

“İşe başlarken bize ne söylendi?

Erkeklerde 25 yıl, 5450 iş günü… Kadınlarda 20 yıl, 5000 iş günü…

Bizler çalışmaya başladık ve 1999’da çok acı bir olay yaşadık!

Deprem oldu, o acı içinde bir yasa geldi ve emekliliğimiz ileri bir tarihe alındı.

Hak gaspına ugradık. O zamanlar gençtik ve ‘aman daha çok var, boş ver, ben mi emekli olacağım?’ dedik. Hakkımızı aramadık, hakkımıza sahip çıkmadık. Zaten deprem acısı karşısında nasıl düşünebilirdik ki!

Peki sonra ne oldu? Zaman geçti ve bugünlerde emekli olmaya başladık. Kimimize 5 yıl, kimimize 10 yıl kimimize 17 yıl vurdu, mağdur olduk…

Bu da yetmedi, 2008 yılında ABO geldi, bu sefer maaşlarda mağdur edildik. Alacağımız maaşlar düştü ve bugün 1000 lira ve bin 500 lira arasında emekli maaşlarımız bağlanıyor.

Yokluk sınırı 2300 TL denirken emekli maaşları nasıl olur da 1500 TL olur?

Yıllarca emek ver, fazla prim öde ve senin maaşın düşsün. Mağduriyet içinde mağduriyet yaşa ve bunun üstüne türemiş ol, fırsatçı ol, çift dikişçi ol… Ol da ol!

EYT’liler bunu hak ediyor mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) kuruldu. Yıllarca mücadele edenler emekli oldular ve mücadeleye yeni bir şevk geldi. Başında bir kadın ve onun etrafında inanmış ve davaya sahip çıkan dostlar.

Bugün ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşları arasına girmeyi başarmış ve ülkenin her sorununda “EYT’nin de mağduriyeti giderilmeli” demek zorunda bırakan bir mağduriyeti gündemde tutan, ülkenin siyasetini etkileyen ve gerektiği yerde siyasete damga vurup yön veren bir güç haline geldi.

Peki, EYT mağduriyeti nasıl biter?

Dün üç beş arkadaşla toplanırken şimdi 22 dernek kurulmuş, 10 dernek kurulmak üzere ve 30 temsilcilikle Türkiye’nin en dinamik ve ses getiren bu yapısının her geçen gün birleşmesiyle bu hakkın alınacağını herkes görmektedir.

Yapılması gereken derneklere sahip çıkmak ve bu davaya destek olmak isteyenlerle yan yana gelmek…

Erken bir genel seçimde EYT’nin dışında büyük kitlesi olan hangi sorun vardır? Bu sorunlara mağdurlar yeterince sahip çıkıyorlar mı?

Evet, sorunlarımız hayli fazla, ama EYT kadar dinamik ve örgütlü bir yapı oluşmadı ve her geçen gün ülke çapında davasına sahip çıkan insanlar çoğalmaktadır.

Biz birlik içinde yol yürümeye devam edersek, bu hak mağduriyetini bitirebiliriz…

Diger mağduriyetler için de mücadelenin ateşini zaten yaktık ve bu birliktelikle EYT her zaman en önde, haklar için alanlarda olmaya devam edecektir.

Biz her zaman yasal alanlarda mücadele ettik. Yaş aralığımız, en olgun olduğumuz yaşlar ve gençlere, çocuklarımıza örnek olmaya devam ediyoruz.

Emeklerimizin karşılığını almak için mücadeleye devam edeceğiz ve haklı olduğumuz bütün mağduriyetlerde EYT SYD Dernekleri mücadelenin en ön saflarında, hakları için sonuna, sonuç alana kadar devam edecek..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com