Ana sayfa » Güncel » UMUCU; “İZMİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ OLARAK İLGİLİ TÜM KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ..”

UMUCU; “İZMİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ OLARAK İLGİLİ TÜM KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Başkan Aslı Umucu, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi adına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe yönelik yapılan toplantı da basın bildirisi okudu. Umucu bildirisinde şunları ifade etti;

“Medya kuruluşlarının değerli temsilcileri, değerli katılımcılar. 8 Mart 2020 Dünya Emekçi Kadınlar Günü İzmir Kent Konseyi basın toplantısına hoş geldiniz.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi 2020 yılının öncelikli çalışma alanı olarak kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi seçmiştir. Çünkü kadınlar evde, iş yerinde, sokakta şiddetin her biçimiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu şiddet çok ciddi boyutlardadır. 2019 yılında 475, sadece Ekim ayında 39 kadın hunharca katledilmiştir. 

Kadınlar en çok kendi hayatlarına dair karar vermek isterken öldürülmektedir. Temel insanlık hakkı olan yaşama hakkının başta anayasa olmak üzere İstanbul sözleşmesi,6284 sayılı kanunun uygulanmasına, kadına karşı şiddetin önlenmesi için kişi ve toplumun kadın ve erkeklere verdiği roller, görevler ve sorumluluklar cinsiyet ve cinselliğe ilişkin beden politikaları ideolojisi olan toplamsal cinsiyet eşitliği  bilinci ile de korunması gerekliliğine dikkat çekmek istiyoruz.

Biz kadınlar bazen en güvendiğimiz erkekler tarafından bazen en yakınımızdaki bir erkek tarafından bazen da hiç tanımadığımız bir erkek tarafından sadece kadın olduğumuz için değişik gerekçelerle psikolojik, fiziksel, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalıyoruz.

Bu şiddetin sonunda yaşamımızı yeniden düzenlemek sahip olduklarımızdan vazgeçmek zorunda bırakılıyoruz. İzlerini ömür boyu taşımak zorunda kalıyoruz. 

Çoğunluğu ölümle sonuçlanan bu şiddetin önlenmesi için bu alanda çalışan tüm kurumların işbirliğinin, kararlılığın, sürdürülebilir eylem planlarının etkili olacağı inancı ile göreve çağırıyor, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu amaçla çalışan tüm kurumlarla işbirliğine hazır olduğumuzu bildiriyoruz..” 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com