Ana sayfa » Yerel » TÜRK KIZILAYI GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILARI İÇİN ALİAĞA’YA GELİYOR..

TÜRK KIZILAYI GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILARI İÇİN ALİAĞA’YA GELİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkından aldığı güç ve destekle kan hizmetleri alanında faaliyet gösteren Türk Kızılayı, ‘Güvenli Kan Temini Programı’ kapsamındaki kan bağışı kampanyalarına devam ediyor.  

Türk Kızılayı ‘Güvenli Kan Temini Programı’ dahilinde 6-7-8-13-14-15-20-21-22-27-28 ve 29 Mart 2020 tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında Aliağa Demokrasi Meydanı’nda olacak. Aliağalı gönüllü bağışçılar mobil kan bağışı aracında görevli yetkililere bağış için müracaatlarını yapabilecek.

KİMLER KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR?

Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulacak olan kan bağışı mobil aracında; 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilogram üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilecek.

GÜVENLİ KAN TEMİNİ PROGRAMI..

Türk Kızılayı, ‘Güvenli Kan Temini’ programı çerçevesinde etkin bir organizasyon ile ülke genelinde yayılarak en güvenli bağışçılardan sağlanan kanı; çağın gerektiği laboratuvar işlemlerinden geçirip bileşenlerine ayırarak uygun ısı koşullarında hastanelere ulaştırmayı amaçlıyor. Türk Kızılayı, 2005 yılından bugüne kadar 29 olan Kan Merkezi ve istasyon sayısını; 16 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi olmak üzere 78’e yükseltti.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com