Ana sayfa » Siyaset » “HERKES, YURTTA BARIŞ, DÜNYA DA BARIŞ DİYE HAYKIRMALI..”

“HERKES, YURTTA BARIŞ, DÜNYA DA BARIŞ DİYE HAYKIRMALI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in son günlerde yaptığı barış çağrılarına AKP’lilerden gelen tepkiler üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bir açıklama yaptı.

Yücel açıklamasında: “Vatanını seven, milletini seven, bayrağını seven, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden herkes, “Yurtta barış, dünyada barış” diye haykırmalı” Maceracı dış politikanın ve hamasetle yürütülen siyaset anlayışının ülkemize fayda sağlamadığını artık herkes görmeli” dedi.

YÜCELİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

“Bugün ülkemiz ve milletimiz, kahramanca vatani görevlerini yaparken son bir ay içinde şehit düşen 53 Mehmetçiğimiz nedeniyle derin bir acı içerisinde.

Ancak birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde. AKP’li yetkililerin Büyükşehir belediye başkanımız Sn. Tunç Soyer’in gayet insani ve evrensel değerler çerçevesinde yapmış olduğu açıklamayı farklı yerlere çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef göstermesi, AKP’nin yıllardır uyguladığı “Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine” yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneğidir.

Vatanını seven, milletini seven, bayrağını seven, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden herkes, “Yurtta barış, dünyada barış” diye haykırmalı” Maceracı dış politikanın ve hamasetle yürütülen siyaset anlayışının ülkemize fayda sağlamadığını artık herkes görmeli.

Şunu herkes bilsin ki, Suriye tezkeresi bir savaş tezkeresi değildir. Suriye tezkeresi TSK’ya terörist unsurlara karşı sınır ötesi operasyon yetkisi veren bir tezkeredir. Bu yetkinin kötüye kullanılmaması ve Mehmetçiğin göz göre göre ateşe atılmaması gerekir. Tezkerenin genişletilmesi meclisin iradesi olmadan mümkün değildir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com