Ana sayfa » Siyaset » BABACAN; “15-20 KİŞİLİK BİR KABİNE KURSAK TÜRKİYE DAHA İYİ YÖNETİLİR..”

BABACAN; “15-20 KİŞİLİK BİR KABİNE KURSAK TÜRKİYE DAHA İYİ YÖNETİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’den istifa eden ve yeni parti kurma aşamasında olan eski bakan Ali Babacan, “83 milyonluk Türkiye’nin bir kişinin çevresindekiler ve ailenin kararlarıyla yönetildiğini” söyledi.

Babacan, ülke sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşan öğrencilere “Sizlerin arasından 15-20 kişilik bir kabine kursak inanın Türkiye çok daha iyi yönetilir” karşılığını verdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de desteğiyle çalışmalarını yürüttüğü partinin kuruluş tarihi konusunda “Programın birkaç hafta içinde biteceği” mesajını veren Ali Babacan, “Kuruluş töreni için mekan görüşmesini de yaptıklarını” açıkladı.

Babacan, gençlerin dile getirdiği sorunların “ekonomi, özgürlük, dış politika/mülteciler/terör ve adalet” şeklinde sıralandığının altını çizdi. Ülke sorunları konusunda görüşlerini dile getiren üniversiteli gençlerin “fişlenme, sosyal medya paylaşımı ya da beğeniler nedeniyle duydukları korkulara” işaret etmeleri ve bazı öğrencilerin “Babacan ile toplantıya gelirken bile kaygı duyduklarını” söylemeleri dikkat çekti.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gençlerle Ankara’da buluşarak sohbet eden Babacan, kurulacak yeni partiye ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, programın ilk bölümünde gençlerin Türkiye’nin mevcut problemlerine ilişkin fikirlerini dinlerken, problemleri “En çok telaffuz edilen ekonomi, ikinci sırada özgürlük, demokrasi eksikliği, üçüncü sırada dış politika, mülteci sorunu, terör, dördüncü konu olarak hukuk/adalet meselesi” şeklinde sıraladı.

“Devlet yönetiminin sorunları konuşturmaması ve önerileri reddetmesi çok içler acısı”

Babacan, Türkiye’nin problemlerinin ve bunların çözümlerinin görünürlüğüne dikkat çekerken, “Toplumda hem sorunları görme hem de çözümleri görme açısında bu kadar büyük bir mutabakat varken devlet yönetiminin hem sorunları konuşmama, konuşturmama, kabul etmeme gibi bir tutumunun olması hem de çözüm konusunda bütün bu önerileri reddetmesi çok içler acısı bir durum” derken, gençlere hitaben “Sizlerin arasından inanın 15-20 kişilik bir kabine kursak Türkiye çok daha iyi yönetilir” ifadelerini kullandı.

‘Kürt sorunu’na nasıl yaklaşacağına ilişkin soruya da yanıt veren Babacan, “Diplomasiyi iyi işletemiyorsanız, siyasi diyalog iyi kuramıyorsanız ilgili ülkelerle ve bölge bölge değişmekle beraber özellikle Suriye, Irak, sosyopolitik enstrümanları iyi kullanamıyorsanız terörle mücadelede başarılı olmak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Partinin ne zaman kurulacağına ilişkin de ipuçları veren Babacan, programın henüz tamamlanmadığını belirtirken, “Biz programın son halini, bitirmedik ama önümüzdeki birkaç hafta bitireceğiz, açıklayacağız, kamuya alımlarda mülakatı tamamen kaldırmayı düşünüyoruz” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ben 2001’de AK Parti kurucusu oldum, 2002’de hükumet üyesi oldum, yani bakan oldum. 13 yıl bakanlık 14 yıl parti yönetimi. 2009-2010’dan itibaren ilk sinyaller gelmeye başladı, sorun sinyalleri. Yani ikinci dönemde 2007 seçimiyle beraber problem sinyalleri gelmeye başladı. Hatta benim ilk istifa mektubum Mart 2009 tarihlidir, bundan kaç sene önce.

Fakat daha sonra işte düzelteceğiz, hep beraber yapacağız, dur nereye gidiyorsun gibi ikna yöntemleri nedeniyle biraz daha durdum içinde. Fakat sorunlar sadece büyüdü..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com