Ana sayfa » Güncel » FACEBOOK’TA SAHTE, ROMATİZMA VE EKLEM HASTALIĞI İLAÇLARI RESMİ GEÇİT YAPIYOR!

FACEBOOK’TA SAHTE, ROMATİZMA VE EKLEM HASTALIĞI İLAÇLARI RESMİ GEÇİT YAPIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Facebook’un piyasa değeri yaklaşık 500 milyar dolar. Türkiye 2020 bütçesinin 2 katından fazla ediyor bu rakam. Yani bir Facebook 2 Türkiye demek. Bir teknoloji şirketi Facebook, bütün teknoloji şirketleri gibi uçuk rakamlarla ifade ediliyor onunda piyasa değeri. Etsin, gözümüz yok, gözü olanın gözü çıksın, hapak kalsın.

Benim derdim bizlerin sayesinde 500 milyarlık piyasa değerine erişen Facebook’un ne kadar sahtekar varsa onların reklamlarını yayınlayıp bizlerin af buyurun düdüklenmesine aracılık etmesi, bilerek yada bilmeyerek. İşin bu yönü beni pek bağlamıyor.

Gelin, nasıl düdüklendiğimizi kısaca anlatayım. Bu face cenapları var ya, para karşılığı reklam koyuyor sayfalara biliyorsunuz. Son zamanlarda eklem arızası, kireçlenme, romatizma, bel fıtığına bitkisel çözüm ürettiği iddiasında bulunan tekmil firmalar hepsi face’de buluşup resmi geçit yapmaya başladı sayfalardan.

Yok söğüt bilmem nesi, yok efendim arı zehri, davultozu, minare gölgesi, yok anasının örekesi gibi bir sürü değişik madde ve materyalden üretildiği söylenen krem ve haplar 55-60 liradan başlayıp 150-200 liraya ulaşan fiyatlarla satılıyor face sayfalarında.

En son Rusya’da üretildiği söylenen bir ürün arz-ı endam etmeye başladı face piyasasında. Onun fiyatı da bir kutu alırsan 60, iki kutu alırsan 100 küsur tl civarında. Nedense hepsi de 1 taneden fazla alındığı takdirde indirimli olarak satılmakta. Vardır bir hikmeti sanırsam, ne dersiniz?

Nerede üretiliyorlar, kim üretiyor, içeriğinde ne var, elhaaak kimse bilmiyor. Reçeteli olanlar ise içerik olarak belirtilen muhteva ile ürün arasında dünya kadar fark var. Etken madde olduğu söylenen molekül hakikaten ilacın içeriğinde bulunuyor olsa 50-60 lira değil, 250-300 liradan aşağı satılması mümkün değil. Çünkü üretimleri son derece zor, meşakkatli ve ileri teknoloji istiyor.

Bilmem hangi Prof, ürünümüzü tavsiye ediyor diyor, biri istisna resimlerdeki vatandaşlar, söyledikleri kişiler değil, dahası akademik alemde öyle birileri yok, ürünü tavsiye edenlerde sahte yani! İnanmayan herhangi bir ürünün sayfasına girip bakabilir.

Alıp-kullananların ürün sayfalarının altına yaptıkları yorumlar ise başka bir alem, “Amman, biz yandık, siz yanmayın, bunlar sahtekar, para tuzağı kurmuşlar, vs, vs..” .Face cenapları bunları görmüyor tabi, görse belki imana gelip bunlardan reklam almaz, sahtekara kanmaz, aldanmaz.

8 firmaya mail yolladım, dedim ki bana bilabedel 1 kutu, yada bir tüp ürün yollayın, deneyeyim, işe yaradığına kanaat getirirsem bu dertlerden musdarip olan okurlarım fayda görsün diye yazıp tavsiye edeceğim. Bu sizin için müthiş bir fırsat, binlerce kişiye bu şekilde ulaşmış olacaksınız, ne diyorsunuz, kapiş ?.

Yahu, biride beni yanıltsın, tabiki efenim, ne demek, hemen yolluyoruz, bize de bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ediyoruz desin. Peki, ya ne diyorlar?. Eeeee, böyle bir uygulamamız yok ne yazık ki, olsa yeminle dükkan sizin, ebelek-gübelek..

Arkadaşlar tıpaları yemiyor, çünkü sahte ürün satıyorlar. Hepsinde Vicks’in hammaddesi olan mentol, kafurun, vs, gibi semptomatik ağrı gidericiler mevcut. Ne arı zehiri nede söğüt bilmemnesi, hiç biri yok. Tedavi edici özellikleri sıfır. Sürdüğün an, dokunun ısısını yükseltiyor, hafiften uyuşturuyor, bu etki bilemedin 3-4 saat sürüyor, hepsi bu. Yani telmaşa tabiri caizse.

Benim kafamı kurcalayan şu, sahtekar, üçkağıtçı her devirde oldu, ve olmaya da devam edecek, masum insanları istismar etmek, keklemek adına. Değeri 500 milyar dolar olan bir firmanın bu sahtakarlıklara aracılık etmesi, neden? daha fazla kazanayım, piyasa değerim artsın, gerisi affedersiniz çükümde değil.

Şurada yıllardır haber paylaşımı yaparım face’den, adı üstünde haber. 25-30 kişinin şikayet etmesi ve birazda “duygusal” nedenlerle, topluluk kurallarını gerekçe gösterip 6 ay paylaşım cezası vermek nasıl bir morun’luktur?. Hiç bir şekilde içeriğe bakmadan, habere şöyle ucundan bir göz bile atmadan, gelsin paylaşım yasağı.

Arkadaşlar, buradan bu vesileyle sizden hasseten rica ediyorum. Bu yazıyı paylaşabildiğiniz her sayfadan paylaşın. İnsanlar nasıl kandırıldıklarını, ne biçim tufaya getirdiklerini görsün, anlasın. 500 milyar doların önemli bir bölümü bizim, bizlerin. Burada gördüğümüz ürün reklamlarına itibar edip, onları satın alıyoruz, hem hiç bir boka yaramayan şeylere paramız gidiyor, üstelik sağlığımız daha çok bozuluyor, çünkü sahte ürün kullandığımızı ve içeriğinde ne olduğunu bilmiyoruz.

Face cenapları ise değerine-değer katıyor, dolarlar kürekle istifleniyor. Sorumlu bir yurttaş olarak izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim, gayrı bundan sonrası sizin bileceğiniz iş. Kendinize dikkat edin, paranızı, sağlığınızı çalmak isteyen şarlatanlara ve onlara alet olanlara yem olmayın… Adı ne bok olursa olsun!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com