Ana sayfa » Güncel » ÇELEBİ; “RUS UÇAKLARI, DEVLET UÇAĞI MI SAYILACAK?”

ÇELEBİ; “RUS UÇAKLARI, DEVLET UÇAĞI MI SAYILACAK?”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi meclis başkanlığına sunduğu yazılı önerge de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Orman yangınlarında kullandıkları Rus uçaklarının sertifikasını, devlet uçağı olup olmadığını sordu.

Çelebi Bakan Pakdemirli’ye, Askeri, Gümrük ve Zabıta hizmetlerinde kullanılan hava araçlarının devlet hava aracı sayıldığı ve Türkiye’nin taraf olduğu Şikago sözleşmesini hatırlattı.

Kendisi de pilot olan CHP’li Çelebi, Bakan Pakdemirliye, “Orman yangınlarında Rus BE-200 uçaklarını kullanma planı var mıdır? Bugüne kadar 2000’den fazla yangına müdahale eden THK’nın açılacak ihaleye katılmasının engellenmesi söz konusu mudur?” diye sordu.

Çelebi şu sorularına da yanıt istedi:

-Rus uçaklarının FAA veya EASA tip sertifikası var mıdır? Bu sertifikaları yoksa sivil uçak olarak Türk tesciline alınması mümkün değildir. Bu uçaklar devlet uçağı mı sayılacaktır?

-Bu uçaklar devlet hava aracı sayılacaksa Türkiye’nin taraf olduğu Şikago Sözleşmesinin 3.maddesindeki “Askeri, Gümrük ve Zabıta hizmetlerinde kullanılan hava araçları devlet hava aracı sayılır.” hükmüne aykırı bir durum oluşmayacak mıdır?..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com