Ana sayfa » Güncel » HABAŞ’TAKİ İŞTEN ÇIKARMALARI, SENDİKA YETKİLİSİ TALİ’YE SORDUK..

HABAŞ’TAKİ İŞTEN ÇIKARMALARI, SENDİKA YETKİLİSİ TALİ’YE SORDUK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa-Bozköy mevkiinde bulunan Habaş Demir-Çelik ve Sac Fabrikası işçi çıkarmaya başladı. İddialara göre maaşı 4.500 liranın üzerinde bulunan işçiler ekonomik kriz ve piyasa koşulları gerekçe gösterilip tazminat ve ihbar ödenerek işten çıkarılıyor.

“KRİZ BAHANESİ İNANDIRICI DEĞİL, ZİRA YATIRIMLAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR”

Şirketin ekonomik krizi gerekçe gösterip işçi çıkarması eleştirilere neden oluyor. Kuzey Ege Haber’e gönderilen mesajlarda, çelikhane ve soğuk haddehane gibi yatırımların devam ettiği, o sebepten şirketin işçi çıkarma gerekçesi olarak öne sürdüğü piyasa koşullarının kötülüğü gerekçesinin inandırıcı olmadığı yorumu yapılıyor.

Konuyu Türk-Metal Aliağa Bölge Temsilcisi Ali Ekber Tali’ye sorduk..

-Ali Ekber bey, Habaş’ın yeniden işçi çıkarmaya başladığı yönünde mesajlar alıyoruz. Sendikanın Aliağa bölge temsilcisi olarak bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?

“İŞVEREN KRİZ VAR, ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ DİYOR, GEREKÇESİ BU..”

“İşveren ekonomik krizi gerekçe gösteriyor, hammadde bağlantısı yapılamadığını ileri sürüyor. Bu saikle işçi çıkarıyor. Bu konuda işveren vekilleriyle bir kez görüştük, yarın (pazartesi) bir kez daha görüşeceğiz.

İzmir Şube Başkanımız Mürsel Öcal’da olacak bu görüşme de. Yapılacak görüşmeye göre eylem kararı mı alınacak başka bir şey mi yapılacak henüz belli değil. Haddehanelerde üretim kısıtlamasına gidiyor işveren, önümüzü göremiyoruz diyor, tavırları böyle.

“25-25 ARKADAŞIMIZ BU ŞEKİLDE AYRILMAYI TERCİH ETTİ..”

Bu gerekçenin doğru olmadığını defalarca söyledik kendilerine. Ama bir şekilde arabulucu ya gönderiyor, kıdem, ihbar ödüyor. 25-26 arkadaşımız bu şekilde ayrıldı. Kendilerine hukuki destek vereceğimiz söyledik, ancak sürecin çok uzun sürebileceğini öne sürüp kendi rızalarıyla ayrılmayı tercih ettiler.

“YARIN SON KEZ TOPLANIP SONUCA GÖRE TAVIR ALACAĞIZ..”

Bunun önünü kesmek için bir-kaç kez gidip geldim ancak bir mesafe kaydedemedik. İşte yarın son bir kez toplanacağız, tavır mı alacağız, eylem mi yapacağız o görüşmeden sonra belli olacak..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com