Ana sayfa » Güncel » SON ANKET HANGİ PARTİLERİ ENDİŞELENDİRİYOR, HANGİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALIYOR?

SON ANKET HANGİ PARTİLERİ ENDİŞELENDİRİYOR, HANGİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALIYOR?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Anket şirketleri vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor. Erken seçim tartışmalarının ardından anket şirketleri çalışmalarını hızlandırırken Polimetre, elindeki son anket sonuçlarını açıkladı.

Yeniçağ’ın aktardığına göre; Polimetre’nin son anket sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranlarından büyük düşüş görünürken, Cumhur İttifakı ortağı MHP’de benzeri bir gerileme yaşandığı gözlendi. Çıkan sonuçlara göre MHP’nin oyu yüzde 8.9 ile baraj altında kaldı.

Şirketin son anket sonuçlarında CHP ve İYİ Parti’nin oy oranını artırdığı ortaya çıktı.

YENİ PARTİLER AKP’DEN NE KADAR OY ALIYOR ?

Yapılan ankette yeni partilerin en büyük payı AKP’den alacağı belirtilirken bu oranın yüzde 7.3 olduğu tespit edildi. AKP’yi yüzde 1.0 ile MHP takip ederken, CHP’den ise yüzde 0.6’lık bir oy geçişi olacağı üzerinde duruldu.

HANGİ PARTİLERİN OY ORANI ARTTI ?

Öte yandan son ankette dikkat çeken bir diğer başlık ise oy oranlarını artıran partiler oldu. Ankette, CHP’nin Haziran Genel Seçimlerinden bu yana oy oranını yüzde 2.5 artırdığı bildirildi. CHP’nin yanı sıra İYİ Parti’nin de oy oranında artış gözlendiği belirtildi.

HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALIYOR ?

Polimetre’nin yaptığı son anketin sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AKP’nin oy oranı yüzde 30 oy oranına sahip olurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin oy oranı yüzde 8.9’da kaldı. Cumhur İttifakı’nın dışında kalan partilerin oy oranının yüzde 60’lara ulaştığı belirtildi.

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com