Ana sayfa » Yerel » ALTO’DAN EMLAKÇILARA YÖNELİK, MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI..

ALTO’DAN EMLAKÇILARA YÖNELİK, MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) belgelendirme şirketi olan MEYBEM A.Ş. Mesleki Yeterlilik Sınavları açmaya hızla devam ediyor.

Belge Zorunluluğu kapsamında, ‘Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme’ sınavları Aliağa’da devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavı 05-06 Mart 2020 tarihlerinde Aliağa Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. Sınavlara katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2020.

Emlak Danışmanları için Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5:

Taşınmaz Ticaret’inde yapılan düzenleme ile artık mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlak satışı yapamayacak.

05.06.2018 tarihinden itibaren emlak ticareti yapanların temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca yine ilgili yönetmelik ile işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 18 ay içerisinde sahip olmaları zorunlu hale getirildi. İl Ticaret Müdürlükleri, artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyecek.

Sınavdan muaf olacakların taşıması gereken şartlar ise şöyle:
Ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından mezun olanlar ile yönetmeliğin yayımlandığı 05.06.2018 tarihinden önce taşınmaz ticaretiyle iştigal eden, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nca yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika almış olan tacirler ile esnaf ve sanatkârlarda “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı aranmayacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com