Ana sayfa » Yerel » UĞURTAŞ’A, ALTGEÇİDE KAMERA, HURDACILAR VE TRAFİK IŞIKLARINI SORDUK..

UĞURTAŞ’A, ALTGEÇİDE KAMERA, HURDACILAR VE TRAFİK IŞIKLARINI SORDUK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş’a dün düzenlediği rutin bilgilendirme toplantısında sorduk;

-Müdürüm, Geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başlanan Aliağa içine hurdacıların sokulmamasıyla ilgili uygulama sonucunda herhangi bir değişim gözlendi mi ?

EVET, YÜZDE YÜZ DEĞİŞİM VAR, NE BULURLARSA GÖTÜRÜYORLARDI..”

“Yüzde yüz değişim oldu. Sokağı bilen herkes benimle hemfikirdir, bazıları müstesna diyorum ancak önemli bir bölümü gerçekten hırsızlık yapıyordu. Önüne ne gelirse alıp gidiyor. Rıza yoksa bu hırsızlıktır. Oraya bir şey bırakılması senin alacağın anlamına gelmez. Haliyle de bizim yaptığımız bu uygulamanın size gelen şikayetleri ciddi oranda azaltacağını düşünüyorum. Ne bulursa götürüyorlardı, hepsinin önüne geçmeyi planlıyoruz. Şu an bununla ilgili istatistikler çok iyi. Son aya ait istatistik henüz elimde değil ama, açıktan hırsızlık 5’i geçmemiştir diye düşünüyorum.

“O MAL SİZİN İÇİN DEĞERLİYSE ORAYA BİR BEKÇİ KOYUN”

Özellikle de inşaat sahiplerine söylüyorum, çok ciddi yatırımlar yapıyorsunuz, ciddi paralar harcıyorsunuz, oraya bir bekçi koyun. Yani o mal değerli değil mi ?. Değerliyse korumak, her şeyi polisten, kolluktan, Jandarma’dan beklememek lazım. Her tarafı açık bir yerdeki malı polisin korumasını nasıl beklersiniz?. “

-Yasin Bey, Hükümet Caddesinde Bankaların oradaki trafik ışıkları halen hem yayaya hemde yukarı çıkan otoya aynı anda yanıyor. Burada henüz bir yaya’ya araba çarpmamış olması mucize gibi bir şey. Uzun zamandır devam eden bu aksaklıkla ilgili ne zaman bir düzenleme yapılacak?

“RAPOR TUTTUK, GELİN BAKIN ŞUNA DEDİK”

“Evet, haklısınız. Normalde yayaya yanan yeşil söner araba kaldığı yerden devam eder. Bununla ilgili kaç defa rapor tuttuk, adamları çağırdık, gelin şuna bakın diye. Geçen gün gittim bir daha izledim. Atıyorum 20 saniye, ikisi de aynı anda geçiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık, biliyorsunuz. Hükümet Konağının orada yola akışı yavaşlatmak için set koyduk. Bu sene ışıklarla ilgili yeniden talepte bulunacağız.”

-Müdürüm, Minibüs duraklarının oradaki altgeçit’te sorunlar yaşanmaya devam ediyor halen. Geçen gün iki genç kıza laf atarak sözlü tacizde bulunmuşlar. Buraya, giriş ve çıkış olarak 2 adet kamera konulması lazım. Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ayrıca, geçitteki lambaları ya çalıyor yada kırıyorlar. Küçükte olsa netice de milli servettir bu. Kamera bununda önüne geçer diye düşünüyorum.

“ALTGEÇİDE KAMERA KONULMASI İÇİN YENİDEN TALEPTE BULUNACAĞIZ”

-Doğru, oraya dediğiniz gibi giriş-çıkış olarak 2 adet kamera konulması gerekiyor, bu konuda bazı birimlere talep götürdük ancak şu ana değin bir gelişme olmadı bunu yeniden gündeme getireceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com