Ana sayfa » Güncel » “TÜREMİŞ DEĞİLİZ, HAKLI DAVAMIZDAN SONUÇ ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

“TÜREMİŞ DEĞİLİZ, HAKLI DAVAMIZDAN SONUÇ ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bursa’da gerçekleştirilen ve EYT’lilerin salona sığmadığı buluşmada Genel Başkan Gönül Boran Özüpak yaptığı konuşmada, “Anayasal haklarımızın iadesi için baş koyduk bu mücadeleye. Vazgeçmeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

EYT’nin Türkiye’nin her yerinde olduğunu dile getiren Özüpak konuşmasına şöyle devam etti;

“Edirne’den Kars’a kadar her yerdeyiz. İşine, ekmeğine, onuruna sahip çıkan kardeşlerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Alın terinin karşılığını almak için emeğini namus bilenlerle mücadele etmenin gururunu yaşıyoruz.Anayasal haklarımızın iadesi için baş koyduk bu mücadeleye. Vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın çalıştığını, çabaladığını, vergisini ödediğini, primini yatırarak emekli olmak istediğiini dile getiren Gönül Boran Özüpak,

“Devletimiz bize her ay SGK primi yatır emekli ol dedi. Onun karşılığında size maaş bağlayıp sağlık güvencesi sağlayalım dedi. Hay hay dedik. Ama bir gecede elimizden verilen sözleri aldılar. Emeklilik hayalimizi aldılar. Bizden öncekiler aynı yasayla emekli olmuşken bizim için erken emekli olmak istiyorlar diyorlar.

Hukukun geriye işlemezliği ihlal edildi ve bir mağduriyet yaratıldı.Verin emeklilik hakkımızı diyoruz kaynak yok diyorlar. Bizim primlerimizi doğru değerlendirmeyip kaynak yok demelerini kabul etmiyoruz” dedi.

“SONUÇ ALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un EYT’liler için ‘Emekliliğe Yaşı Tutmayanlar’ ifadelerini kullanmasını eleştiren Özüpak, “10 kombinasyon yapmışlar. Açıklayın şu kombinasyonları. Yaratılan algılar bitmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na bizi bizden dinleyin dedik. Türemiş, çift dikiş yapacaklar sözleri bizleri yürekten üzmüştür.

Görüşme talebimizi her zaman yineliyoruz. Türemiş değiliz. Tek dikiş yapamadan çift dikiş nasıl yaptığımızı da anlamış değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız yanlış bilgilendirilse de sonuna dek anlatma çabası içindeyiz. Biz emanet ettiğimiz primlerin karşılığını istiyoruz. Alın size hakkınız demeyecekler ama biz de davamızdan sonuç alana kadar vazgeçmeyeceğiz.

Haklıyız güçlüyüz. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Düne kadar tek dernek tek başkandık. Haksız suçlamalara maruz kaldık. Ama doğru bildiğimizden şaşmayacağız. 21 ile ulaştık yakında 81 il olacak. Omuz omuza mücadele ettiğimiz kardeşlerimize güveniyor ve onur duyuyorum. Bizler boş işlerin peşinden koşmuyoruz.

Yakan yıkan olmadık yolumuzdan da şaşmadık. Milletine sırt çevirenlerin, egemenliğin sahibinin millet olduğunu hatırlamaları gerekir. Biz milletiz, yüce Türk milletiyiz. Milletin de kendisine yapılan haksızlığa ses çıkarabileceği unutulmamalıdır” ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com