Ana sayfa » Kültür-Sanat » BERGAMA’LI HANIMLAR PROFESYONEL AŞÇI OLDULAR..

BERGAMA’LI HANIMLAR PROFESYONEL AŞÇI OLDULAR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bergama Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu aşçı yardımcılığı kursunu tamamlayan ev hanımları sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Yemek yapmaya profesyonel olarak başlayacak olan ev hanımları meslek edinme yolunda önemli bir adım atmış oldular.

Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik IIıcası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende, ev hanımı aşçılar kendi elleriyle hazırlamış oldukları yemek sunumları ile dikkat çektiler. Törene katılanlar tarafından tadım yapılan bir birinden lezzetli yemekler büyük beğeni aldı.

Sertifikalarını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bergama protokol üyelerinden alan ev hanımlarının mutluluğu gözlerinden okundu. Sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tarihi kentimiz Bergama’nın turizm potansiyelini harekete geçirmek için çalışıyoruz.

Bir taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığımız aracılığıyla Bergama’nın tanıtım faaliyetlerini hızlandırmaya çalışırken, diğer taraftan bölgemizin turizm potansiyelini halkımızla entegre edebilmek için projelerimizi hazırlıyoruz.

İlçemizde faaliyete geçecek olan turizm tesislerinde başarı göstererek almış olduğunuz bu sertifikalarla aşçı yardımcısı ve daha sonra usta aşçılar olarak sizlerin çalışacağından eminim.

Şimdiden bölgemizin yöresel yemeklerini daha çok yapmaya özen göstermenizi istiyorum. Gastronomi alanında turizm faaliyetleri her geçen gün daha çok rağbet görüyor. Kendinizi bu anlamda daha iyi yetiştirmeniz, bölgemiz turizmi açısından da çok önemli” dedi.

Koştu’nun konuşmasının ardından meslek edindirme bünyesinde açılan üç aylık aşçı yardımcılığı kursuna devam eden 18 ev hanımı sertifikalarını aldı..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com