Ana sayfa » Güncel » HALKÇI MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARINDAN, KANAL ÇEŞME AÇIKLAMASI.

HALKÇI MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARINDAN, KANAL ÇEŞME AÇIKLAMASI.

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkçı Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları rant politikasının bir parçası olan acil kamulaştırmalar ve kanal çeşme ile ilintili açıklama yayınladı. Açıklama şöyle;

Bakanlar Kurulu Kararı ile Acil Kamulaştırma Kararı verilen Çesme’de 388 parsel ve Urla’ da 178 parsel için neden acele edildiği ortaya çıktı. Olağanüstü Hal ve Savaş halinde uygulanması gerekli olan Acil Kamulaştırma da günümüzde rant politikasının bir parçası oldu

Bu parseller genelde doğal ait alanı iken 2019 Eylülünde bir kararname ile “Çesme Turizm ve Koruma Kapsamı Turizm Gelişme Bölgesi ” ilan edildi.

Ne gariptir ki acele kamulaştırılan bu bölge Zeytineli mahallesidir. İçinde DİSK Genel Iş Sendikasının arazisi de vardır. Ulaştırma Hava Meydanları İşletmesine ait bir sosyal tesis vardır. Komşuları da Erdoğan’ın villaları dır.

Işte bu köyün önemi nedir? Zeytin elinde Suudi Arabistanlılar arazi kapatmış ve ” Yeni Çeşme” projesi hazırlayarak Suudi Arabistan’ da tanıtım yapmaya başladılar.

Yeni Çeşme projesi nedir sizce ? Zenginlerin eğlence ve yat merkezleri kurulması için yani Elitler burada oluşturulacak proje sonucu rahat etsinler diye cennet hazırlıyorlar.

Mersinli koyu ile Alaçatı körfezi arasında Kanal Çesme yapılacak ,etrafında iki ada oluşacak .Bu adalar üzerinde eğlence merkezleri yapılacak. Lüks restoranlar, mağazalar ve pahalı kulüpler olacak. Mega projede mega yat marinaları yapılacak. 2 adet lüks otel ve 50 butik otel yapılması planlanıyor. Golf sahaları yapılacak.

Kanal Çeşme den gemiler geçecek. Bu Alaçatı körfezinin katledilmesidir. Çünkü Alaçatı Sörf merkezidir. Dalga yapısı ile sörfçülerin konakladıkları Alaçatı beton yığını haline gelecek.

Golf sahalarının su emen yapısı ile Su sıkıntısı artacaktır. Çeşme ve Alaçatının mahallesindeki sitelerde daha içme suyu şebekeleri bile yeni yeni bağlanırken sular golf sahalarının çimenlerine akıtılacak. Ek 20 bin nüfusun geleceği bu projenin yapılması Zeytineli köylüsü de korkulu günler yaşayacaktır. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan halkın arazilerine el konacaktır.

Genel Iş Sendikasının arazisine de el konmaktadır. Ancak Ensar Vakfına kiralanan Hava Meydanları İşletmesine bağlı sosyal tesislere dokunulmamıştır.

Suudi Merkezli Albassam Group ile Sumou Holding ortaklığı ile yapılacak Yeni Çeşme projesini Emlak Konut GYO tarafından fonlanacaktir.

Halkımız işsizlik ve pahalılık cehenneminde yaşarken biz Halkçı Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları susacak mıyız? Hayır. Susmayacağız. Halkımızı ve meslektaşlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Çeşme ve Urla halkının hakları için mücadele edeceğiz. Kamusal anlayışımız bize bu görevi vermektedir. Kabulümüzdür..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com