Ana sayfa » Güncel » ÇİN’DEN DEHŞET VEREN REKOR!, 1 GÜNDE 86 KİŞİ..

ÇİN’DEN DEHŞET VEREN REKOR!, 1 GÜNDE 86 KİŞİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel çapta acil durum ilan edilmesine yol açan corona virüsü nedeniyle bir günde 86 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, şimdiye kadar bir gün içinde en fazla ölümün dün yaşandığını duyurdu.

Dünyanın son yıllarda karşı karşıya kaldığı en ciddi salgın olarak değerlendirilen corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 720’yi aştı. Virüsle enfekte olan hasta sayısı da 34 bin 400’ü geçti.

23 Ocak’tan önce toplan 17 kişinin corona virüsünü nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken, dünyayı dehşete düşüren virüsün aldığı can sayısı gün gün şöyle:

6 BİNDEN FAZLA HASTA KRİTİK DURUMDA..

Çin Sağlık Komisyonu, corona virüsü nedeniyle bugüne kadar toplam 722’yi çıktığını duyurdu. Ölümlerin ikisi hariç tümü Çin ana karasında yaşandı. Çin’e bağlı Hong Kong ile Filipinler’de de birer kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, virüsle enfekte olan vaka sayısının ise 34 bin 546 olduğunu açıkladı. Bu hastaların 6 bin 101’inin sağlık durumu ciddiyetini korurken, 2 bin 50’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

Reuters haber ajansı dün corona virüsünün ilk tahminlerde belirtildiği gibi yarasa ya da yılandan çıkmadığını öne sürdü. Çin Tarım Üniversitesi’ndan uzmanlara dayandırılan habere göre; virüsün kaynağı, pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolin..

Kaynak-Sözcü

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com