Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA 48 İŞYERİNE KUMAR DENETİMİ, 6 YERE KUMAR OYNANDIĞI İÇİN İŞLEM..

ALİAĞA’DA 48 İŞYERİNE KUMAR DENETİMİ, 6 YERE KUMAR OYNANDIĞI İÇİN İŞLEM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, kumar operasyonu yaptı. Konuyla ilgili edinilen bilgi şöyle;

“01/01/2020-02/02/2020 tarihleri arasında Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde, Asayiş Büro Amirliği görevlilerince yapılan uygulama ve kontrollerde;

48 Adet işyeri denetimi yapılmış, bunlardan 2 adet işyeri ve ayrıca kumar oynanmak için hazırlanmış 4 ikamet olmak üzere, toplam 6 yere kumar oynanmasına yer temin etmekten işlem yapılmıştır.

6 işyeri 30’ar gün süreyle faaliyetinden men edilmiş, resmi makamlardan izin almadan bir işyeri süresiz olarak kapatılmış, ayrıca kumar oyununda kullanılan 140 TL paranın mülkiyeti kamuya geçirilmiştir.

Kumar oynadığı tespit edilen 21 kişiye toplamda 25.725 TL idari yaptırım uygulanmıştır. İşyerlerinde ve ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda kumar malzemesi ele geçirilmiştir. Bu işyerleri ve ikametlerle, kumar oynanması için yer temin eden kişiler hakkında adli işlemlere başlanmıştır.

Vatandaşların bu ve buna benzer kumar olayı ile karşılaşmaları halinde, kolluk kuvvetlerine yardımcı olmasının, toplumun kanayan yarası olan kumar ile mücadelede çok önem arzettiği, Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca, kumar oynamanın 1225 TL gibi yüksek bir cezasının olduğu hatırlatıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com