Ana sayfa » Spor » HELVACI DEVE GÜREŞLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU..

HELVACI DEVE GÜREŞLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Ege ve Akdeniz Bölgesinden gelen 150 pehlivan devenin katılımıyla düzenlenen güreşler vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

Binlerce kişinin akın ettiği güreşlerde pehlivan develerin kıran kırana mücadeleleri izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Helvacı Futbol Sahasında düzenlenen organizasyon Aliağa Engelsiz Mehteran Takımının mini konseri, saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunması ve Baş Cazgır Halil Coşkun’un duası sonrası ‘Büyük İskender’ adlı deve ile ‘Engin Bey’ isimli devenin güreşiyle başladı.

Gün boyu süren güreşler sırasında zaman zaman rakibinden korkup kaçan develeri zapt etmeye çalışan urgancılar ve deve sahipleri zor anlar yaşadı. Birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan develerin güreşlerini izlemek için Helvacı’ya akın eden binlerce vatandaş bir taraftan güreşleri heyecanla izlerken, bir taraftan da güzel havanın tadını çıkartarak piknik yaptı.

Etkinlik alanında deve sucuklarının boy boy sergilenip, ekmek arasında servis edilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğin bir bölümünde güreş alanına gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, alanda vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Güreş alanını gezerek vatandaşları selamlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a güreş tertip komitesi tarafından günün anısına mini deve heykeli hediye edildi..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com