Ana sayfa » Güncel » İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ, UĞUR MUMCU’YU UNUTMADI..

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ, UĞUR MUMCU’YU UNUTMADI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Arabasının altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 27’nci yılında da unutulmadı.

Mumcu’nun hain bir suikaste kurban gittiği söylenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nin açıklamasında, ardından peş peşe katliamların da yaşandığı belirtildi.

Suikastı planlayanlardan uygulayanlara kadar hiçbir ayrıntının aydınlatılmadığı, faillerin cezasız kaldığı bir 27 yıl geçtiği vurgulandı.

Açıklamada, “Uğur Mumcu’yu saygıyla anarken, umutsuz olmadığımızı, her türlü baskıya, engellemeye rağmen gerçekleri, doğruları yazan gazetecilerin her zaman var olacağını yine onun sözleriyle hatırlatıyoruz’ denildi.

Mumcu’nun, ‘Ben Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim, lâikim, antiemperyalistim, tam bağımsız Türkiye’den yanayım, insan hakları savunucuyum, terörün karşısındayım.

Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.’ şeklindeki sözleri hatırlatıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com