Ana sayfa » Güncel » “İZMİR’E 10 GÜN SONRA 1 MİLYON DOMUZ GRİBİ İLACI GELECEĞİ SÖYLENİYOR..”

“İZMİR’E 10 GÜN SONRA 1 MİLYON DOMUZ GRİBİ İLACI GELECEĞİ SÖYLENİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında gazeteci Aslı Eren’in konuğu oldu.

Programın gündeminde son günlerde hızla yayılan ve hastanelerin dolmasına neden olan salgın hastalıklar vardı.

“İZMİR’DE DOMUZ GRİBİ HIZLA YAYILIYOR”

Domuz gribi vakalarında hızla bir artışın olduğunu belirten Sayılkan, ilaç firmalarında yeteri kadar ilaç olamaması sebebiyle yetersizliklerin yaşandığına dikkat çekti. Sayılkan, “ülkede bu sıkıntı varsa resmi bi açıklama olmalı. Halkın kendi arasında konuşmalarından ve ilaç kullanımından anlıyoruz.

Sıkıntı iki boyutlu. Birincisi, salgın var ve griple ayırt etmek zor. Daha uzun ve ateşli geçiyor. Normal gripte grip ilaçları ile bir kaç günde toparlarsınız ama domuz gribi virüsünde bu durum mümkün değil. İkinci boyut ise ilaç sıkıntısı… İlk zamanlarda yabancı bir ilaç vardı.

Daha sonra Türk muadilleri yapıldı ve bu yabancı ilaç Türkiye’de yok. Geçen seneye göre hastalık 1.5 kat arttı. İlaç zaten yok insanlar bulduğunda diğer çocukları için de bir kutu daha ilaç istiyor. İnsanlar eczane eczane dolaşıp ilaç arıyosa ciddi bir sıkıntı var demektir.

Günde 1.5 milyon reçete karşılıyoruz. Ne kadarı domuz gribi bilmiyorum ama aldığımız bilgilere göre 10 gün sonra 1 milyon domuz gribi ilacı geleceği söyleniyor.

Bu 10 gün ne yapacağız, bu insanlar ne kullanacak kimse bir şey söylemiyor . Bu salgın Aralık ayında başladıysa bunun hazırlığı yapılmalıydı. İnsanlar hayatını kaybederken 10 gün sonra ilaç gelecek demeleri saçma geliyor” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com