Ana sayfa » Güncel » FETÖ ŞÜPHELİSİ İÇİN ARANAN BAŞSAVCI; “BURAYA MİNNETLE GELMEDİM” DEDİ..

FETÖ ŞÜPHELİSİ İÇİN ARANAN BAŞSAVCI; “BURAYA MİNNETLE GELMEDİM” DEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, makamında basın mensupları ile bir araya gelerek 2019 yılını değerlendirdi. Başsavcısı Korkmaz, kendisini FETÖ’den yargılanan bir çaycı için arayan milletvekilinin “dava yanlış açıldı, suçlamayı haketmiyor, kendisini bizzat tanıyorum” dediğini ifade etti.

Başsavcı Korkmaz, “Ben baskıya boyun eğmem. Buraya minnetle gelmedim. Yarın görevden alınabilirim” ifadelerini kullandı.

“SAVUNMASI İLE DOSYA BİLGİLERİ ÖRTÜŞMEDİ”

Bugün Kocaeli gazetesinde yer alan habere göre çaycının FETÖ bağlantısı tespit edildiğini belirten Korkmaz, “Bir çaycı hanım kamu kurumunda çalışıyor, soruşturma açılmış. Biz soruşturmasını yaptık. Bize FETÖ bağlantısı olmadığı söylendi.

Biz araştırdık, detaylı araştırma yaptık. Kadının iki tane katılım hesabı açtığını öğrendik. Yurtdışından gelen para ile FETÖ talimatı ile bankada tuttuğunu tespit ettik. Savunması ile dosyasında bilgiler örtüşmedi” dedi.

NASIL BAŞVURACAK?

Milletvekilinin tanıklık için başvurup başvurmadığı sorulan Başsavcı şunları söyledi:

“Kadının savunması boşa düştü. Örgüte yardım olduğunu düşündük ve davayı açtık. Vekil Bey davanın yanlış açıldığını, suçlamayı hak etmediğini söyledi, biz delillerle çalışıyoruz. Kusura bakmayın dedik. Nasıl tanıklık için başvuracak. Kendisi basına beyanat verdi. Tanıklık yapmak isterse yapabilir.

Bu para hareketi ile ilgili bilgisinin olması mümkün değil. Mahkemenin araştıracağı husus kasıt var mıydı? Bunu mahkeme yapacak. Biz yeterli şüphe varsa dava açıyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com