Ana sayfa » Güncel » Erdinç Şahin-ALİAĞA, VARLARI VE YOKLARI ARASINDA, SARKAÇ GİBİ GİDİP-GELİYOR!

Erdinç Şahin-ALİAĞA, VARLARI VE YOKLARI ARASINDA, SARKAÇ GİBİ GİDİP-GELİYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Nüfüsu 100 bine dayandı, geçen gün ALTO’da yapılan toplantı da Başkan Ertürk, gündüz nüfusunun 150 bin civarında olduğunu söyledi. Bunlar bünyesindeki sanayi tesislerinde çalışan işçiler, kahır ekseriyet.

Aliağa’dan söz ettiğimi hemen anlamışsınızdır. Oldukça önemli bir kavşakta bulunan Aliağa’nın Otogarı yok. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Ege Otoyolunun önemli bir bölümü hizmete açıldı hatırlanacağı gibi. İçinden “sıfır” otoyol geçen Aliağa’nın Otogarının olmaması, ironi dışında hangi kelimeyle ifade edilebilir bilmiyorum, anlayan beri gelsin.

50 binin üzerinde sigortalı işçinin istihdam edildiği Aliağa’da hastane gibi bir devlet hastanesi yok. Fiziki kapasitesi son derece yetersiz, pek çok eksik-gedikle hizmet vermeye çalışan, sağlık ocağı irisi! bir devlet hastanesine sahip Aliağa. Geçen gün AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem son yapılan atamalarla 36 uzman doktorun hizmet verdiğini söyledi Aliağa Devlet Hastanesinde.

Erdem, yeni hastanenin yerinin belli olduğunu kısa bir süre sonra bununla ilgili önemli gelişmeler yaşanacağını da ifade etti. Bu sözleri eski ilçe başkanı Yaşar Akbulut’un döneminden beri sürekli duymaya alıştığımız için kanıksanmış bir tepki verdim, otomatikman.

Seçim öncesi temeli atılan ancak ortada ne projesi nede yüklenicisi bulunan, Meslek Hastalıkları Hastanesi ise olanca meşum’luğuyla merak unsuru olmaya devam ediyor. Pek çok Aliağa’lı alayı-vala ile atılan temelin olsa-olsa baraka temeli olacağından kuşku duymuyor artık. Yani, çok sık iş kazalarının yaşandığı Aliağa’da içinde yanık ünitesinin de bulunduğu bir meslek hastanesi hala olmamaya devam ediyor.

Aliağa periferisi ile birlikte 20 kilometreden fazla sahil şeridi bulunan bir kıyı kenti. Bu özelliği ile dikkatleri çekiyor. Ancak dikkatleri çeken bir başka şey ise Aliağa’da bir, Balık Halinin olmaması. Oysa Aliağa ve çevresinde yaşayan insanların taze ve ucuz balık yiyebilmeleri için balık halinin olması elzem görünüyor.

Aliağa’da olmayan bir diğer şey ise AVM yani alış-veriş merkezi. Pek çok ürünün bir arada bulunduğu AVM’ler bulundukları yerlerde fiyat kontrol mekanizmasının oluşmasında ve tüketicinin aradığı pek çok ürünü bulabilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Bunların bir bölümü yerel belediyenin uhdesinde olan, bir kısmı ise merkezi hükümetin sorumluluğunda bulunan şeyler. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Cumhur ortağı yani bir başka deyişle koalisyon ortağı sayılabilecek bir partiye mensup. Bu nedenle yukarıda özenle sıraladığım yatırımları Aliağa’da hayata geçirebilecek potansiyele sahip, yeter ki yapılması istensin bunların.

TOKİ meselesine gelince 6 bine yakın Aliağa’lı TOKİ için başvuru da bulunda. Önümüzdeki günlerde yeni bir çekiliş yapılacak bununla ilgili. Aliağa’ya üç vakte kadar! en az 3 bin TOKİ konutunun yapılması gerekiyor. Zira 15 bin civarında insanın hem bu dönem hemde yakın gelecekte barınabilecekleri bir konuta ihtiyaç duyacakları ve talepte bulunacakları kesin gibi.

Aliağa varları ile yokları arasında adeta bir sarkaç gibi gidip-gelen bir kent. Ülke üretiminin %6.5’ini tek başına karşılıyor ve milli gelire ise %5’in üzerinde katkıda bulunuyor. Lakin hakkını asla alamıyor Aliağa. Bunun nedenini kuşkusuz Aliağa’yı yönetenler ve bu işe kafa yoranlar çok daha iyi biliyor. Ortalama Aliağa’lıya ise ne olup-bittiğini anlamaya çalışmak düşüyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com