Ana sayfa » Güncel » “İLÇEMİZE YAPILACAK YATIRIMLAR, 150 BİNLİK GÜNDÜZ NÜFUSUNA GÖRE PLANLANMALI..”

“İLÇEMİZE YAPILACAK YATIRIMLAR, 150 BİNLİK GÜNDÜZ NÜFUSUNA GÖRE PLANLANMALI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, geçtiğimiz günlerde Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret ederek yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya gelerek bölge sorunlarını dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı AK Parti Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret eden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Dağ’a bölge sorunlarının çözümü noktasında gösterdikleri samimi yaklaşım ve ilgisine teşekkür etti.

Başkan Ertürk ziyarette, bölgenin sanayi ve ticarette merkez üssü olma yolunda ilerleyen Aliağa’ya, geleceği ile ilgili planlamalarda öncelikler verilmesi gerektiğini iletti.

Dağ’a teşekkür..

Ziyareti değerlendiren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın bölgeye ve özellikle Aliağa’ya olan ilgisinin ve sorunların giderilmesi noktasında çözüm odaklı yaklaşımının çok değerli olduğunu ifade ederek, “Odamız öncülüğünde Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir görüş ortaya koymak ve ilçedeki birlik beraberliği arttırmak amacıyla oluşturduğumuz ‘Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu’nda belirlediğimiz sorunların çözümü noktasında Sayın Vekilimizin samimi ilgi ve alakası için teşekkür ederiz.

Bu sorunlardan bazıları kendisinin sorunlara ani müdahalesi ile çözüme kavuştu. Bölgemizin geleceğini yakından ilgilendiren ulaşım ve sağlık konuları ile ilgili verdiği desteklerin de, sorunların ilçemizin geleceği için olumlu sonuçlanması noktasında bizleri sevindiriyor” dedi.

‘Gündüz çalışma saatleri nüfusumuz 150 bin dolaylarında’

Aliağa’nın pek çok stratejik sektörü bünyesinde barındırdığını ve artan yatırımlarla sanayi ve ticarette yaşanan hızlı gelişmeye karşın ilçenin sağlık, ulaşım, sanayi, eğitim gibi alanlarda altyapı ve planlama noktasında aynı hızla gelişim gösteremediğini belirten Başkan Ertürk, “Bölgemiz sanayi ve ticari potansiyel açısından Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri konumunda. Aliağa tek başına 22 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile Ege Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı.

60 milyon ton yükün elleçlendiği ve limanlara gelen gemi sayısı bakımından Türkiye’nin en yoğun ikinci limanı. Bunun yanı sıra petrokimya ve LNG sektörleriyle ülkemiz için stratejik öneme sahip durumda. İlçemizin nüfusu resmi kayıtlarda 95 bin ancak bizim gündüz çalışma saatleri nüfusumuz 150 bin dolaylarında.

Gün içinde tüm hizmetlerimizden 95 bin değil 150 bin kişinin yararlanması söz konusu. Bu sebeple ilçemize yapılacak olan yatırımlar 95 bin kişilik nüfusa göre değil 150 bin kişilik nüfusa göre planlanmalı.

Aliağa’nın sahip olduğu doğal potansiyeli öngörerek, ilçemizin geleceği için büyük önem arz eden planlamalarda öncelikler sağlanması gerekiyor” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com