Ana sayfa » Güncel » “BİZ, YENİDEN ÜRETMEK İSTİYORUZ, MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ..”

“BİZ, YENİDEN ÜRETMEK İSTİYORUZ, MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Fadime ve Okan Uygun çifti, 2019’un Ocak ayının 12’sinde aşırı yağmurdan çalıştırdıkları tavuk çiftliğinin sel baskınına uğraması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadı.

Menemen’in Kesik Mahallesinde bulunan çiftliği Fadime Uygun Lezita için kiralık olarak işletiliyordu. Aşırı yağmurdan sonra sel baskınına uğrayan çiftlikte yaklaşık olarak 12’şer günlük olan 16 bin civarında civciv telef oldu.

Kısa bir süre önce işletmeye açılan çiftlik sel nedeniyle büyük bir zarara uğrayınca işletmeci çift Menemen İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurup zararın tazmin edilmesi talebinde bulundu.

Aliağa Kültür Mahallesinde ikamet eden İşletmeci çift bundan sonraki süreci şöyle anlattı;

“Başvuru üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner gönderip tutanak tutturdu. Şirket zararını gerekçe gösterip işletmeci olarak bizden ceza olarak bazı kesintiler yaptı. Bununla ilgili 67 bin lira tutarındaki ölüm, yem kaybı, vs. gibi kalemlerde faturalar elimizde mevcuttur. Biz bu cezaları çalışırken ödedik. 

Bununla ilgili CİMER’e başvuru da bulunduk. Bu arada Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü talepte bulunduğumuz yardımın mesaj yoluyla onaylandığını bildirdi.

“YARDIM NEDEN YAPILMADI, SEBEBİNİ BİLMİYORUZ”

Tarım Bakanlığından yine bununla ilgili tarafımıza yazı da geldi. Ancak aradan geçen 1 yıla yakın süredir hiç bir yardımda bulunulmadı. Oysa yine aynı dönemde Mersin, Adapazarı, Rize ve Antalya’dada sel baskınları nedeniyle mağdur üreticilere yardım yapıldığını biliyoruz. Bize yapılması gereken yardım neden yapılmadı, sebebini merak ediyoruz.

Maddi açıdan kaybımız büyük, oysa bu para devletimiz için büyük bir meblağ değil. Bunu da CİMER’e yazdık, CİMER Tarım Bakanlığına yönlendirdi.  En son olayın tarihiyle birlikte Tarım Bakanlığına iletildiği yazısı geldi bize.

“MADDİ SIKINTI İÇİNDEYİZ, YARDIMIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Çok büyük maddi sıkıntıya girdik, Çiftlik kirasını, SSK, Bağ-kur primlerini ödedik. Bir sürü borç-harç birikti bu süreçte. Bize söz verilen yardımın yapılmasını bekliyoruz. 

“BİZ, YENİDEN ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Biz eşimle birlikte üretim yapmak, devletimize katkıda bulunmak için bu yardımı bekliyoruz. Sizden ricamız sesimizi ilgililere duyurmanızdır, bunun için size teşekkür ediyoruz..”

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com