Ana sayfa » Yerel » BAŞKAN ERTÜRK, ALTO’NUN BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ..

BAŞKAN ERTÜRK, ALTO’NUN BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası yönetimi ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şaban Atalan katıldı.

Toplantıda Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Odanın 2019’daki faaliyetlerini değerlendirdi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, 2019 yılında gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları anlattı. Yoğun bir yıl geçirdiklerini dile getiren Ertürk, odanın çalışmalarını Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu’nun belirlediği sorunlarla ilgili olarak yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle başladı.

PLATFORM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..

Konuşmasında platform olarak belirlediğimiz sorunlar üzerinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor diyen Başkan Ertürk, “Bir önceki yılda ağır sanayi bölgesinin ulaşım altyapısının yenilenmesi ve bölgede 112 Acil servis merkezinin faaliyete geçmesinde katkılarımız olmuştu.

Yanı sıra ticari araçlarımızın TÜVTÜRK’de yaşadıkları uzun randevu sürelerinin 2 ila 3 güne inmesinde katkı sağladık. 2019’da da Odamız koordinatörlüğünde oda üyesi firmalar tarafından Aliağa Devlet Hastanesi’nin fiziki şartları iyileştirilirken aynı zamanda alınan yeni tıbbi cihazlarla birlikte Aliağa Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseltildi.

Hastane ile birlikte ilçemiz için hayati önem taşıyan ulaşımla ilgili sorunlar hakkında da ilçemizin tüm paydaşları ile koordinasyon içerisinde yetkili mercilerle çözüm noktasında görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ben görüşmelerde bulunduğumuz ulaşım konuları hakkında da olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

ÜYELERİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARINA TOBB ÜZERİNDEN ÇÖZÜM SAĞLANDI..

Belirledikleri sorunların çözümüne ek olarak, gündeme göre ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında da çalışmalarını sürdüklerini dile getiren Ertürk, TOBB üzerinden ilgili bakanlıklarda yapı yönetmeliği, istihdam odaklı işletme kredisi destek paketi ve dijital takograf süresinin uzatımı gibi konularda çözüm noktasında Oda olarak katkı koyduklarını ifade etti.

EĞİTİM VE KOSGEB FAALİYETLERİNE İLGİ YOĞUN..
Sektörel yeniliklerin, kişisel gelişimlerin ve kanun değişikliklerinin takip edilebilmesi noktasında 2019 yılında toplam 34 eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydeden Ertürk, “Bu eğitim ve toplantılarımıza 915 kişi katılım sağladı.

KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan 71 kişiyi belgelendirdik. Düzenlemiş olduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucu 4 girişimcimiz KOSGEB’in girişimcilik desteğinden faydalanarak kendi işletmelerini kurdular” dedi.
“591 İŞÇİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALDI”

Başkan Ertürk, Mesleki Yeterlilik Belgesi faaliyetleri kapsamında sınavlar düzenleyerek çalışanları belgelendirdiklerini söyledi. Ertürk, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde yer alan tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki mesleklerde TOBB’un iştiraki olan MEYBEM firması ile ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavları düzenleyerek çalışanları belgelendiriyoruz.

Bu kapsamda yıl içinde 31 adet mesleki yeterlilik sınavı düzenledik, düzenlediğimiz mesleki yeterlilik sınavlarına da 591 kişi katıldı. 2016 yılından bu yana düzenlediğimiz mesleki yeterlilik belgesi sınavlarında 2078 işçimiz başarılı oldu ve belgelerini aldı. Bu noktada işçilerimizin zorunlu olan alanlarda belgelendirilmesi konusunda yaptığımız çalışmalarla İzmir’de en çok sınav yapılan ve belgelendirilen ilçe konumundayız” dedi.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ PROJESİ’NE KATKI SAĞLANDI”

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) ile Aliağa Ticaret Odası arasında gerçekleşen protokol ile Oda bünyesinde İŞKUR faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Ertürk, “Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 170 kişinin iş başvuruları, işsizlik sigortası başvuruları ve sonuçları, kayıt, şifre işlemleri, açık iş ilanları ve iş hayatına meslek programlarına, kurs ve eğitim vb. birçok işlemini gerçekleştirdik. Aynı zamanda istihdam seferberliği projesi çerçevesinde firma ve iş arayanları bilgilendirerek projeden faydalanmalarını sağladık” dedi.

GIDA VE EĞİTİM YARDIMLARI

Oda olarak yaptıkları gıda ve eğitim yardımlarına da değinen Başkan Ertürk, her yıl Ramazan ayında yaptıkları gıda yardımı kapsamında 2019 yılında belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımı yaptıklarını belirtti. Ertürk, eğitim yardımları çerçevesinde de 2019’da gerek ilk ve ortaokul öğrencilerine gerekte üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinde okuyan maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere de eğitim yardımında bulunduklarını belirtti.

“İNDİRİM PROTOKOLLERİ İMZALANDI”

Aliağa Ticaret Odası olarak yaptıkları protokoller hakkında bilgiler veren Başkan Ertürk, “Üyelerimizin çeşitli alanlarda ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak indirim anlaşmaları gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz ve üyelerimizin bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada 2019 yılında eğitimden, konaklamaya, spordan kargo hizmetine kadar çeşitli firmalarla indirim protokolü imzalayarak üyelerimize katkı sunuyoruz” diye konuştu.

2019’DA 7/24 KESİNTİSİZ İHRACAT ONAYI VERİLDİ..

2019 yılında dış ticaret bölümünde yapılan ihracat işlem onayının toplam 6 bin 328 olduğunu ifade eden Ertürk, “Oda olarak ihracatta zaman, insan kaynağı ve maliyetten tasarruf etmeyi sağlayan ve “Menşe ve Dolaşım Belgeleri”nin elektronik ortamda onaylatılmasını sağlayan MEDOS Programını kullanıyoruz.

Üyelerimize en hızlı, en doğru ve en kaliteli hizmeti verebilmek için altyapımızı hızla hazırladık. Rekabetçiliğimizin artması için hayati önem taşıyan bu program sayesinde ihracatçılarımızda mesai bitiş saati olan 17.30 stresi kalmadı. 2019’da ihracatçılarımız 7/24 kesintisiz ihracat onayı aldılar” dedi.

“2019’DA AÇILAN ŞİRKET SAYISI 221 OLDU”

Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne 2019 yılı içinde gelen yazı adedinin 2 bin 606 olduğunu söyleyen Ertürk, Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden 2019 yılı içinde giden yazı adedinin ise 2 bin 75 olduğunu belirtti. Kurulan şirket sayısı hakkında bilgiler veren Başkan Ertürk, “2019 yılında kurulan şirket sayısı 221 oldu. Kapanan şirket sayısı ise 122. 2018 yılında ilçemizde toplamda 215 şirket kurulmuştu.

2019 yılında bu rakam yüzde 2,7 oranında artarak kurulan şirket sayısı 221’e yükseldi. 2018 yılında kentte kapanan şirket sayısı ise 116 iken 2019’da bu rakam 122’ye yükseldi” diye konuştu.

Kahvaltılı toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi..

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com