Ana sayfa » Güncel » ALİAĞA’NIN SAKLI CENNETİ; “UÇANSU ŞELALESİ”

ALİAĞA’NIN SAKLI CENNETİ; “UÇANSU ŞELALESİ”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Uçansu şelalesi, kış aylarında da spinning, kampçılık, dağcılık sporu ve doğayla iç içe huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin de adresi haline geldi.

“Su Uçuran Şelalesi”, “Su Uçan Şelalesi”, “Türkmen Şelalesi” olarak da bilinen şelale Manisa Yunusemre İlçesi ve İzmir Aliağa İlçesi arasında kalıyor. Şelaleye Aliağa’nın Karakuzu Mahallesi’nden, Manisa’nın Türkmen köyünden ve Menemen’in Çukurköy mevkiisinden ulaşılabiliyor.

SAKLI CENNET: TAKIM ŞELALELER..

Bulunduğu coğrafi konum ve şartlar bakımından turizm faaliyetleri için doğal bir cennet olan Uçansu Şelalesi, takım şelaleler şeklinde gelişmiş üç basamaklı bir özellik gösteriyor. ‘İbrim Dere’ üzerinde gelişmiş bu şelaleler güneyden kuzeye su düşüşü yüksekliğine göre sıralanıyor. En güneyde 35 metre yükseklikten su düşüşünün olduğu büyük şelale yer alıyor.

Ortanca şelale 13 metre ve küçük şelale ise 3 buçuk metre su düşüşüne sahip, ayrıca büyük şelalede dağcılık kulüpleri tarafından yerleştirilmiş, profesyonel tırmanıcılar için tırmanış ipi bulunuyor.

HER MEVSİM GÜZELLİĞİNİ KORUYOR

Büyük ve küçük şelalenin kendilerine ait doğal göletleri bulunuyor. Göletler derin olmamasına rağmen vatandaşlar tarafından yaz aylarında serinlemek ve fotoğraf çekmek için sıklıkla dinlenme noktası olarak kullanılıyor.

Fotoğrafçılar, Dağcılık Kulüpleri, gezginler ve vatandaşlar tarafından da sık sık ziyaret edilen Uçansu Şelalesi, her mevsim güzelliğini koruyarak gürüldeyen sesiyle ve asırlık çam ağaçlarıyla, misafirlerinin doğayla iç içe huzurlu zaman geçirmelerini sağlıyor. Ayrıca şelale ve çevresi, Aliağa’da yaban hayatın gözlemlenebildiği önemli noktalardan birisi olma özelliğini taşıyor.

NASIL GİDİLİR?

Uçansu Şelalesi’ne ulaşmak için Aliağa eski ilçe garajı kavşağı, Güzelhisar Caddesi üzerinden Karakuzu tabelasını takip etmeniz gerekiyor.

Yaklaşık 16 km giderek Karakuzu Mahallesi çıkışından devam edilerek, Türkmen köyü girişinden sağa doğru ayrılan toprak yol ile şelaleye ulaşılıyor.

3 km’lik toprak yolun sonunda Güzelhisar barajını besleyen derenin kenarına ulaşıp, dereyi takip ederek birinci şelaleye ulaşılabiliyor. Ziyaretçiler buradaki alanda aracını park ederek şelale etrafında kamp kurabiliyor,  yukarıya giden patikayı takip ederek büyük şelaleye yürüyüş yapabiliyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com