Ana sayfa » Güncel » AKSOY’A AKP GRUP SÖZCÜSÜNDEN İŞÇİLER İÇİN ÇAĞRI..

AKSOY’A AKP GRUP SÖZCÜSÜNDEN İŞÇİLER İÇİN ÇAĞRI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Menemen’de AKP Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’ndan işçilerle ilgili önemli iddialar geldi. AKP’li Demircioğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada seçimden sonra 400 işçinin işine son verildiğini iddia ederek:

“Seçim döneminde “hak,hukuk,adalet diyen işçiye,emekçiye ve onların haklarına uzanan elleri kıracağım.” diyen belediye başkanı son olarak işçilerin ücret,kıdem,ihbar ve sosyal haklarını düzenleyen toplu sözleşme haklarını ellerinden almak istemektedir.

Belediye içerisinde kurulan ikna odalarında işçilere ”ya toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarından feragat et yada işten çıkarılacaksın” denilerek işçilerden tehdit ve şantajla haklarından feragat ettiklerine dair muvafakatname alınmaktadır. Yapılan işlem hem iş hukukuna aykırıdır hemde açıkca suç teşkil etmektedir” dedi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra Menemen’de seçimleri kazanan sayın Serdar AKSOY o tarihten bugüne kadar seçim döneminde söylediği,vaat ettiği ne varsa tam tersini yapmaya devam etmektedir.

Seçim döneminde tek bir belediye işçisinin işinden edilmeyeceğini söyleyen belediye başkanı geçen süre zarfında 400 civarında belediye emekçisinin işine son vermiştir.Bu uygulama son olarak Menemen Belediyesi’nde çalışan emekçilerin sendikal hakları ve iş güvenceleri konusunda gerçekleşmiştir.

Menemen Belediyesi ile belediye emekçileri arasında 01.01.2019 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi halen yürürlüktedir.Belediye başkanı seçim döneminde bu sözleşmede işçilere verilen ücret ve hakların az olduğunu,sözleşmedeki hak ve ücretlerin iyileştirileceğini beyan ettiği,bu konuda yazılı olarak taahhütte bulunduğu halde seçimlerden sonra bu sözlerini unutarak imzalanan sözleşmenin kendisi açısından yok hükmünde olduğunu beyan etmiştir.

Seçim döneminde “ hak,hukuk,adalet diyen işçiye,emekçiye ve onların haklarına uzanan elleri kıracağım.” diyen belediye başkanı son olarak işçilerin ücret,kıdem,ihbar ve sosyal haklarını düzenleyen toplu sözleşme haklarını ellerinden almak istemektedir.

Belediye içerisinde kurulan ikna odalarında işçilere ”ya toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarından feragat et yada işten çıkarılacaksın” denilerek işçilerden tehdit ve şantajla haklarından feragat ettiklerine dair muvafakatname alınmaktadır. Yapılan işlem hem iş hukukuna aykırıdır hemde açıkca suç teşkil etmektedir.

BELEDİYE BAŞKANI’NA SORUYORUZ;

1-Seçim döneminde verdiği sözü tutmayacak mı? Seçim döneminde söz verdiği üzere emekçinin hakkına uzanan eli kıracak mı?

2-İşine son verdiği belediye emekçilerine durumunuz tekrar değerlendirilecek demişti,bu değerlendirilme daha ne kadar sürecek, işçiler işlerine ne zaman geri dönecek?

3-Haksız şekilde işine son verdiği işçilerin ihbar ve kıdem tazminatlarını ne zaman ödeyecek?

4-Belediyede halen çalışmaya devam eden işçilerin ödenmeyen ücret,ikramiye,izin ücretlerini ne zaman ödeyecek?

5-İşçilerin tehdit ve şantajla sözleşme haklarından feragat ettirme uygulamasına son verecek mi?

6-Bu muvaffakatnameler yeni işten çıkarmaların ön hazırlığı mıdır?İşçiler sözleşme haklarından feragat ettikten sonra da işten çıkartılacaklar mı?

Ak Parti Belediye Meclis Grubu olarak işçi kardeşlerimizin yanındayız.Konu ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne şikayette bulunacağız.Belediye Başkanını verdiği sözleri tutmaya davet ediyoruz.

CHP İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezini Menemen’de yaşanan emek düşmanlığına karşı göreve davet ediyoruz.İşçi kardeşlerimiz sözleşme ile sahip oldukları haklara sahip çıksınlar.Hepinize saygılar sunuyoruz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com