Ana sayfa » Güncel » TÜRKİYE’DE BİR İLK. AÇIK KİMLİKLİ TRANS KADIN ŞOFÖR..

TÜRKİYE’DE BİR İLK. AÇIK KİMLİKLİ TRANS KADIN ŞOFÖR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Avcılar Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak, açık kimlikli kadın trans kadın Niler Albayrak’ı şoför olarak işe aldı.

Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Albayrak, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye teşekkür etti ve şu mesajı paylaştı:

“Merhaba, çok mutlu ve sevinçliyim. Çok istemekle alakalı belki ve tabiki biraz da karşı tarafın da inisiyatifi arzusu ile olan bir şey, ve gene Türkiye’de ve CHP çatısı altında bir ilk. Bu ilki gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Turan Hançerli’ye de çok teşekkür ediyorum. Bir ilk onun da sayesinde Avcılar’da ve Avcılar Belediyesi’nde yaşanıyor.

Artık şöför olarak işe başlamış bulunmaktayım. Destek olan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Gene bir ilki başarmak ayrıca çok güzel. Açık kimlikli bir trans kadın ve trans kadın şöför olarak başkanımıza ve belediyemize çok teşekkürler.”

Albayrak daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar İlçe örgütünün yöneticisi, 2015’te İstanbul üçüncü seçim bölgesinden milletvekili aday adayı ve 2017’de de Merkez Mahallesi’nin delegesi seçilerek Türkiye’de ilklere imza atmıştı..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com